diumenge, 24 de maig del 2015

Sociolingúíistica: el cas del català a Europa




La llengua catalana no és oficial a Europa. Plataforma per la llengua, una ONG que defensa l'ús del català, ha elaborat un vídeo que explica quines llengües són oficials a Europa, quan ho van ser i el nombre de parlants de cadascuna
Mireu-lo i traieu les vostres pròpies conclusions.

Els de 2n B podeu aprofitar i fer alguna pregunta al qüestionari, si voleu

12 comentaris:

  1. Doncs sí, és una vergonya que avui en dia passin coses així. Espero que d'aquí poc el català rebi l'oficialitat dins de la Unió Europea.

    Alejandro Gálvez.

    ResponElimina
  2. Gràcies Marina, és molt útil.

    Marina Molas

    ResponElimina
  3. És el que vam veure l'any passat per veure la situació del català a la Unió Europea. Molt útil per acabar de fer el qüestionari

    Sara Velalsco

    ResponElimina
  4. És realment molt injust que no deixin ser al català una llengua oficial, tenint en compte que el català és igual i inclús millor que altres llengües oficials de la Unió Europea. Es nota que és una qüestió econòmica, sinó no trobo el motiu.

    Maria Pifarré

    ResponElimina
  5. M'ha ajudat bastant per fer el qüestionari. Gràcies!

    Víctor Jara

    ResponElimina
  6. M'ha sigut molt útil per a poder formular les meves preguntes

    Pol Soto

    ResponElimina
  7. No s'enten que el Català no sigui llengua oficial de la Unió Europea. S'ha de tenir en compte que moltes de les llengues que si són oficials són parlades per menys persones que les que parlen el Català a Europa com per exemple el Danés. És possible que el Català, de forma totalment injusta, no sigui una llengua oficialment reconeguda, per les presions que exerceix l'Estat Espanyol.

    Mark Smithson

    ResponElimina
  8. M'ha agradat molt Marina.
    Estic d'acord que el català hauria de ser considerada llengua oficial a Europa ja que hi ha més llengües que es parlen molt menys i que si que ho són. Es una injustícia i estic segur què no falta molt perquè s'acabi de reconèixer .
    (Senyor Garcia)

    ResponElimina
  9. El Català es mereixeria ser una llengua oficial ja que està en igual de condicions que moltes altres llengües oficials

    Marc Totusaus

    ResponElimina
  10. Trobo que és una vergonya i una injusticia que el català no sigui considerat una llengüa oficial, sent igual o inclús major a altres llengües europees que, en canvi si ho són.

    Ingrid Pardo

    ResponElimina
  11. M'encanta aquest video Marina! És una molt bona forma d'aprendre la situació del català d'avui en dia, i es molt interessant ja que t'explica diferents coses sobre el català i pots aprendre molt!

    Eloi Bota

    ResponElimina
  12. Em sembla molt injust tot el que explica el video. La principal conclusió que he tret és que tots els polítics de Madrid són uns xorrissos i uns impresentables.

    Biel Aragonès

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.