dilluns, 31 d’octubre del 2011

Què llegeixes? (2n A)

Els alumnes de 2n A ens fan les següents recomanacions: 


SI ET QUEDES AMB MI Gayle Forman
Que pensaries si rumb cap a casa d'uns amics dels pares, un greu accident, destrossés els teus pares i te'ls trobessis morts, a la carretera i el teu germà petit, de vuit anys, ferit? Mia, una jove de disset anys, portava una vida normal, una família estàndard, un nòvio amb un grup de música i una gran passió pel xelo. Però aquell matí, va capgirar-ho tot, la seva vida, va perdre sentit, orfe, amb un germà en greu estat, amb poques esperances de vida i ella, en coma, preguntant-se si val la pena seguir vivint. Tot dependrà d' ella, de la seva voluntat per seguir lluitant i afrontar la situació, veient-se, a ella mateixa, en una habitació de l'hospital, podent-ho observar tot, fora del seu cos.
                                                                            Aina Balseiro



                                                    ERAGON, Christopher Paolini
És un relat que va d'un noi que es troba un ou de drac al qual quan creix el domestica i descobreix el mon antic dels dracs també es fa amic d'un antic guinet de drac que li ensenya a parlar elfic i poders que pot fer amb el seu drac. Viu moltes aventures amb el seu drac i el seu mestre després coneix una noia que va conèixer en un somni abans de tenir l'ou de drac que esta presa en el castell del monarca sota un malefici de la mà dreta del rei , ell va a rescatar-la però sinò arriba a ser pel seu mestre agués mort travessat per una llança si vols saber com acaba llegeix-te'l


                                                                         Arnau Mesa





Títol: L’analfabeta (L’analphabè, en la seva llengua original)                                                                                                                                                                                                Autora: Agota Kristo
Aquest llibre tracta d’una nena que viu a Àustria,que li encanta llegir, literalment devora els llibres, parla sobre la seva família, el temps en el que està en el internat, la mort de Stalin, també explica que li suprimeixen la seva llengua materna i que li ensenyen les llengües russes i alemanyes. Explica ja de més gran que té una filla i un marit, i amb un grup de gent tenen que escapar d’Àustria, i refugiar-se a Suïssa. Finalment arriben a Suïssa els acullen i aquí es desenvolupa la seva carrera com a escriptora d’obres i relats de la seva vida.                                                                               Jo cerc que és un llibre molt interessant que no parla mai negativament de la seva vida sinó que  la sempre mira en positiu.
                                     Andrea Benedicto 2n A







Els jocs de la fam (1), és el primer llibre d'una trilogia escrita per Suzzanne Collins. 
Tracta d'un país dividit en 12 districtes en els cuals hi ha alguns de més rics, i alguns de més pobres com el districte 12 on es troba la protagonista del llibre: la Katniss Everdeen.
La Katniss que té 16 anys desafia les normes del  capitoli per alimentar a la seva mare i la seva germana.
Cada any el capitoli obliga a cada districte a enviar un noii una noia de cada districte a un "show" televisiu, Els jocs de la Fam.
Els jocs es fan a l'Arena, un lloc que cada any canvia. L'objectiu és ocasionar la mort de tots els tributs, i només pot quedar un sol tribut al camp, han de sortir a jugar i sobreviure per arribar a ser els guanyadors.
Els llibres són  una barreja entre acció, romanticisme i l'aventura.
A mi, el qué més m'ha agradat ha estat el primer. Però llegiuvos-als tots, perquè tot és cosa de gustos.

                                                                           Georgina Boixet


Aquest llibre es titula Skulduggery Pleasent,  i està escrit per Darek Landy.
La història tracta sobre un detectiu anomenat Skulduggery, es un mag molt poderós, amb la seva companya Valkryie Cain que en veritat es diu Stephanie Edgley (té 14 anys), han de resoldre una serie d'assessinats.
L'Skulduggery és un esquelet viu, més val que no t'hi posis amb ell.

               Nil Fosch


“ESCUELA DE FRIKIS” és un llibre de Gitty Daneshvari que parla de cinc nois que tenen fòbies bastant estranyes i van  a una escola especial a Massachussets. Aquesta escola es mol sinistra i tenen un mètode força complexa però molt original per curar les fòbies. Han de resoldre un misteri encara que es molt inesperada la resposta. Espero que us agradi.
                                         Sergi Cortés




LA MÚSICA DE L'ATZAR, Paul Auster
El protagonista (Jim Nashe) és un bomber al que se li mor la dona, rep una herència i deixa la feina i a la seva filla a la seva germana i es compra un cotxe molt potent, i es dedica a viatjar. Un dia es trova a un noi apallissat (Jack Pozzi) i el recull amb el cotxe, és un jugador professional de poker i aquest li proposa que sigui el seu soci capitalista en una partida amb dos vells (Flower i Stone) excéntrics i millonaris. Juguen la partida i ho perden tot inclós el cotxe i més diners encara. Per saldar el deute han de treballar per ells construint un mur. Són presoners dels vells fins que no paguin el deute.
                                                                              Pol Lozano


En Flanagan és un jove detectiu, que resol petits casos de gent amb problemes . El "maton" del cole el vol obligar a ajudarlu aveure una jove despullada, l'amenaça amb xivar-se d'un secret seu que ell ho sap . En Flanagan aconsegeix que la vegi , però sense que ell s'en adonés,  el "maton" fa fotografies de la jove per recordar la imatge ,en Flanagan l'intenta aturar però no pot ja que és molt mes gran. En Flanagan li demana a la seva germana que quan vagi a revelar las fotografies les agafi. En Flanagan li surgeix un altre cas en el que hi ha un nadó raptat per  uns ricaxons, en Flanagan inventa un pla per entrar a al casa, i de cop i volta apareixen uns homes que li diuen que el ajudarà a fer-ho . Aquest llibre és molt interesan ja que hi ha molt de moviment, i hi ha molts personatges interessants.
                                                                                     
                                                                            Dani Roca




Un dels meus llibres preferits és el Hobbit escrit per J.R.R Tolkien. És el primer llibre de la saga del Senyor dels anells, és l'únic que no han fet pel·lícula, ja que no és del tot rellevant a la història, tot i que la pel·lícula s’estrenarà aquest desembre del 2011.
El llibre tracta sobre un hobbit (en Bilbo) que va en busca d'aventures amb uns nans i un mag (en Gandalf).
Els nans tractaran d'arribar a les seves terres per viure en Harmonia i tornar a ser reis, però per aconseguir això hauran de derrotar a un drac (l'Smaug)
En aquestes aventures ell i els seus amics són apunt de ser devorats per uns trols, però en mag els petrificà.
En una cova uns nans els tornen a raptar però en Gandalf mata al seu líder i els trasgos fugen. En Bilbo és perd en la cova i es troba un anell, aquest anell pertanyia a una estranya criatura (en Gollum) que el persegueix .
Més tard en Bilbo aconsegueix reunir-se amb els seus amics que passen per un bosc ple de gegants aranyes i de trasgos i wargos, es a dir criatures de fang muntades sobre una mena de llops força grossos. En Gandalf crema el cap wargo. Aquests són salvats per unes estranyes àguiles.
Quan aconsegueixen sortir uns elfs els rapten pensant que eren intrusos. Es fiquen dintre de barrils fent veure que són mercancia per els elfs del sud, el pla surt bé.
Quan per fi arriben al territori dels nans en Gandalf no està i els elfs venen per tornar-los a segrestar, però en Gandalf que havia estat convivint amb ell els aconsegueix convèncer.
Més tard venen uns homes fugint dels wargos i dels trasgos que venen a per venjant-se, ja que un líder és mort i l'altre torrat. Aquesta batalla s'anomena la batalla dels 5 exercits, ja que hi ha trasgos, wargos, elfs, homes i nans,( els hobbits no conten ja que nomes hi ha un, en Bilbo)

Si voleu saber com acaba llegiu-vos el llibre.
                                                                                                                                  Ferran Antón 2n A


Aquests dos llibres van sobre un adolescent al que se li va morir el seu germà bessó, i des d’aleshores s’ha distanciat dels seus amics i de la seva família. Acostuma al fer visites al cementiri on és el seu germà i en una de les seves visites es troba a 3 joves vestits de negre amb la cara pintada de blanc. Els tres formen part d’un ordre secret anomenat RETRUM, que es comunica amb els morts. Ell s’enamora d’una de les noies, encara que els hi serà molt difícil estar junts....
A mi m 'ha agradat bastant el llibre perquè és diferent als qeu havia llegit i trobo que és molt interesant i que enganxa al lector.
                                                                                  Carla Ochando



EL SENYOR DELS ANELLS, TOLKIEN

Aquest llibre tracta d’un hòbbit que es diu Frodo i del seu millor amic que es diu Sam, els dos vivien a la comarca. Un dia el mag Gandalf li va donar un anell i li va dir que fugís el mes lluny possible de la comarca perquè el perseguien uns monstres que es deien “nazgull”.
Quan ja van estar fora de la comarca van aparèixer dos hòbbits més que es deien Pipin i Merri, que es van afegir al grup.
Després d’uns quants dies va a parar a un hostal on van conèixer a un home que es deia Aragorn que després de defensar-los contra els genets negres, els nazgull, va dir que sempre els protegiria.
Els hòbbits van anar a Rivendel que era una ciutat on vivien molts elfs, allà mateix van fer una comunitat formada per: Frodo, Merri, Pipin, Sam, els 3 hòbbits i després nomes hi havia un elf que es deia Legolas, dos homes normals que es deien Boromir i Aragorn, un mag: Gandalf i un nan: Gimbiley. Aquesta comunitat protegía l’anell fins la seva destrucció.
La comunitat va passar moltes aventures com a les mines de Mòria, on suposadament mor Gandalf, i en el Bosc Negre on mor Boromir. EL llibre acaba aquí però hi ha 2 llibres més.

                                                                                         Anxel González


Aquesta saga de caçadors d’ombres està escrita per Casandra Clare. Va néixer a Iran i va passar els seus primers anys viatjant pel món amb la seva família i alguns llibres de fantasia,entre els quals hi havia les Cròniques de Narnia. Més tard va treballar de periodista a Los Ángeles y Nova York on viu actualment.
Ella va tindre la idea de fer aquesta saga fantàstica dels seus llibres de fantasia que li van encantar.
En aquesta saga,una noia normal i corrent com ella pensa, es roba un dia amb una vella un tant lúgubre, que endevinava el futur. A la noia, Clarie que es diu,li sembla que la vella l’està seguint, però corre i la deixa despistada.
De sobte, quan la Clarie arriba a casa, la seva mare li diu pàlida que han d’anar a marxar al camp molt lluny, i que havien de fer-ho urgentment. La Clarie no vol deixar als seus amics de “l’insti” i marxa de casa. En tota la nit la Clarie no li agafa el mòbil a la seva mare. I, finalment quan se sent culpable decideix agafar-lo i sent a la seva mare amb veu de por com mai l’havia sentit. Li diu que passi el que passi no vagi a casa i que l’estima , la Clarie es preocupa i va a casa corrents.
Quan arriba veu que la seva mare ha desaparegut i la seva casa esta com si hagués entrat algú a robar i plena de esgarrapades com si fossin d’un lleó.
Un noi li diu que ha sigut un monstre que buscava a la seva mare i li explica que ell és d’una raça que mata dimonis i integra a la Clarie al seu grup per que s’adona que te un poder especial, i amb la seva banda van a buscar a la mare de la Clarie.
                                                                        Víctor Montesdeoca

La saga de Buscafieras (Buscaferes)



Aquest llibre tracta sobre un noi d'uns 13 any ,Tom, que s'ofereix  per alliberar a totes les feres que abans protegien Avantia però un mag , Malvel, els va esclabitzar ,i ara les feres estan sota les ordres del fosc mag .Tom es ajudat per el seu caball ,Tormenta, i per el camí es troba a una noia ,Helena ,i el seu llop ,Plata ,ells agafen a Tom a realitzar la feina , no serà fàcil ,moltes feres els esperen ,dracs ,serps marines gegants...però ells no estan disposats a rendir-se perquè saben que tota Avantia depèn d'ells.Tom nomès porta una espasa i un escut ,cada fere que allibera ,consegueix una part de la fere ,la enganxa a lescut i aixì tindra una habilitat nova .Tom es la esperança d'Avantia.
Aquesta saga de buscaferes no esta traduida en català .La saga te uns 15 llibres. M'han agradat molt aquests llibres perquè estan ben escrits, d'una manera que no et pots confondre,a mès el llibre és molt emocionant , divertit, ,¡ alegre i excitant...et poses a la pell de Tom ,i quan ell aconsegueix alliberar a una fera tu sospires alleugerit i content.
Recomano aquest llibre a tot els que alguna vegada han somniat en ser un heroi d'una època màgica ,i els que no ho han somiat ,ho recomano igualment, perquè segur que desprès de llegir aquests llibre ho somiareu.
Espero que us agradi.
                                                            Anri Novosselov
                                     



Jo m’he llegit aquest llibre i no és que m’hagi agradat gaire. Tracta sobre la diferència entre l’espai, la terra, i vol demostrar-nos l’importància, el volum i l’estat de l’espai, que és infinit o més aviat indefinit, ja que no s’han trobat límits. Jo no ho sé i no m’ho ha deixat gaire clar però no sé si hi haurà altres planetes amb vida. Això és un misteri. Per això, aquest llibre intenta donar-nos una idea de que l’espai és molt important per a la nostra vida. Jo m’he llegit la versió de butxaca i per tant, segurament està resumida. No és el meu preferit, però com que en català no m’he llegit rés més (a part dels llibres de cole), no sabia quin altre recomanar. Però igualment, quan mel vaig llegir, em va orientar sobre naturals. Igualment; el recomano

Xavi Gusart Núñez



Títol: L'illa del tresor

Autor: Robert Louis Stevenson

Aquesta novel·la va sobre un nen, Jim, que amb la mort d'un amic capità aconsegueix un mapa d'un tresor. En Jim sense pensar-s'ho es busca un vaixell i una tripulació, on està John Silver i començaren el viatge.
Tot anava bé fins que en Jim descobreix que en Silver és una persona dolenta. El dia següent en Silver agafa unes quantes persones i s'envà del vaixell.
Quan arriben a l'illa, els pirates d'en Silver comencen a atacar a la tripulació d'en Jim i en Jim agafa el vaixell dels pirates i s'escapa però és capturat per en Silver.
Els pirates d'en Silver amb en Jim, arriben a la X del tresor però no hi ha cap tresor, algú había arribat abans. De sobte arriba la tripulació d'en Jim i l'agafen, tambè habien agafat el tresor, i se'n van a la ciutat.
                                                                                                                                            Marc López






“Diario de una chica del montón”:
Bé aquest llibre està escrit per Blanca Álvarez, i en el seu moment em va agradar bastant.
Va de una nena que es diu Bea, què és la típica nena normal, ni popular, ni "marginada". Observa diferents tipus de nenes, com van vestides: “chonis”, “pijes”...Està en l'edat, de l’adolescència, li comencen a créixer els pits, té la regla. Ella està molt espantada perquè la seva mare encara no li havia començat a introduir molt el tema de la menstruació i s'espanta bastant. 
Un dia pel matí s'aixeca es mira al mirall, i veu que comença a tenir uns "vultus", i a ella no li fa gens de gràcies, esta enfadada i encontra de què tingui tetes, a l’escola tothom li diu, a la Bea que gran, ja t’han crescut les tetes, però a ella no li fa res de gràcies, i manté moltes converses amb la seva mare i la seva tieta.
A la seva escala on ella viu, justament al pis d’a baix, hi viu un nen que es diu Diego, hi està plenament enamorada d’ell. La Bea passa molta vergonya cada cop que se’l troba perquè té por de què pensarà en Diego.
El final el llibre acaba en què la Bea acaba assumint i entenent, que tenir tetes i tenir la regla és una cosa natural, i què totes les dones, tard o d’hora, hauran de passar per aquesta etapa.
                                                                                           Xènia Alegre


La catedral del mar, Ildefonso Falcones

 Aquest llibre és una biografia de la família Estanyol. Primer parla del Bernat i el seu pare, i més tard del seu fill Arnau. Aquest llibre va ser un best seller. Aquest llibre explica la vida d'uns pagesos que tenen que fugir de les seves terres per l'amor de pare a fill. El repte que tenen els protagonistes és que siguin ciutadans totalment lliures. Està explicada en els voltants dels anys 1000. He de dir que, personalment,  aquest llibre a mi m'encanta, tot i que si que és veritat que alguna més que una altre pàgina és una mica avorrida, ja que explica la història de Barcelona, i a mi no m'intriga gaire la història.
En fi jo no sóc gaire lector, però aquest llibre em va obligar a llegir-me'l sencer.

                                              Alex Bethune

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.