dilluns, 31 d’octubre del 2011

Què llegeixes? (2n B)

Els alumnes de 2n B aquest trimestre fan les següents recomanacions:

 La ciutat invisible és un llibre escrit per la M. G. Harris. Aquest llibre és el primer d'una col·lecció que s'anomena Expedient Joshua, el segon llibre és diu Impacte de gel.
El llibre va d' un nen (en Josh)que  li diuen que han assesiant al seu pare; que era arqueòleg.  Ell investiga com, perquè, quan, qui i on el van assesinar. Mentres investiga, descobreix en una ciutat maia un còdex..
 El segon llibre tambè em va agradar molt i estic esperant inpacient el tercer, que encara no està en venta.
                                                                Fèlix Hernàndez 

El llibre que jo estic llegint i que recomano és Homenatge a Catalunya escrit per George Orwell. Orwell explica de primera mà els fets que van succeir  tant a Barcelona com a Huesca durant la guerra civil. Aquest llibre és molt interessant perquè t’ensenya la guerra civil des de un punt de vista bastant desconegut. Una de les coses que més m’agraden d’aquest llibre són, que tot i tenir un aire una mica trotskista,  veu tant els errors que van cometre elsnacionales i els republicans que podrien haver fet capgirar completament el transcurs de la guerra i, potser, canviar la història. És un llibre que quan s’estudia la guerra civil es fa llegir. L’autor, George Orwell, va adquirir la fama internacional amb la seva novel·la més famosa, 1984.
                                                                                      Oriol Nebot



Titol: L'Oksa Pollack i el descobriment d'Edèfia.
Autor: Anne Plichota i Cendrine Wolf
Any: 2011

Descripció: Aquest llibre, tracta d'una nena adolescent, que s'assebenta de que per una marca que li ha sortit al melic, ha de ser reina d'un regne on  només hi poden entrar les reines.
Ella s'adona  que té molts poders màgics, però aquests els té prohibit utilitzar a l'escola, però el seu professor de matemàtiques, li fa la vida impossible, ja que sap que ella pot obrir la porta cap al misteriós país.
                                                                Elna Busquets



Aquest llibre està escrit per l'autor Albert Espinosa i basat en fets reals.
Es basa en la vida d'una persona que ha tingut tres càncers (pulmó, fetge, i cama) i ha estat deu anys de la seva vida a l'hospital.
Explica que hi ha uns tipus de persones,que es diuen "grocs" que no son familiars ni coneguts, que te'ls has trobat alguna vegada i t'han donat un bon consell, com per exemple el de dir no o que el mal no existeix.
Recomano aquest llibre també perque n'han fet una serie de televisió anomenada Polseres vermelles, i una pel·lícula que es diu Planta quarta.  
                                       Agustí Zarraluqui
   


EL NEN DEL PIJAMA DE RATLLES, John Boyle


Aquest llibre em va agradar molt perquè et fa reflexionar molt sobre la vida d'un nen privilegiat, amb una bona vida però en canvi l'altre nen pateix molt.
El llibre tracta d'una família que viu a Berlín i el pare treballa per Hitler. Per motius de treball, s'han de mudar al costat d'un camp de concentració. Al fill no li sembla una bona idea perquè ha de deixar a l'escola, els amics i el barri. Un cop fet la traslladació, els primers dies són aburrits pel nen, però un dia va trobar la balla que separava el territori de la casa de la del camp de concentració nazi. A través de  la balla va conèixer un nen presoner molt semblant a ell. Cada dia anava a la balla a portar menjar al seu amic i aquest li explicava coses del camp de concentració. 
Em va agradar quan el vaig llegir i em va marcar molt.
                                                                            Carlos Díaz


La meva recomanació és la Saga Crepúscle, quatre llibres escrits per Stephenie Meyer i publicats l'any 2005: Crepúscle, Lluna Nova, Eclipse i Alba o ''Amanecer''. És una novela romàntica, de ficció i aventurera. Els llibres tracten sobre la vida d'una noia anomenada Bella Swan que viu amb la seva mare, la Renée, però es canvia de ciutat per anar a viure amb el seu pare, en Charlie, per tant, també es canvia de institut. Allà coneix a molta gent i es fa amiga d'ells ràpidament, però hi ha un noi molt especial anomenat Edward Cullen del qual s'enamora. Ell viu amb la seva família, una família estranya i diferent a les altres que guardaven un secret. Són la mare, l'Esme; el pare, en Carlisle; i els cinc fills, l'Alice (veu el futur), en Jasper (bon lluitador), la Rosalie, l'Emmet (forçut) i l'Edward (llegeix els pensaments). El seu secret és que són vampirs que han estat adoptats per en Carlisle Cullen, el home que els va converitr o el pare. La Bella també coneix a en Jacob Black, un home llop igual que la seva família. Passen moltes aventures tots tres i lluiten per aconseguir el cor de la Bella.

Són molt divertits i mai saps el que passarà. A mi el llibre que més m'ha agradat dels quatre és l'últim ja que és en el que passen les coses més importants. El recomano a la gent que li agraden aquest tipus de llibres i a la que no, també.
                                                                                           Carla Grau


Hola, sóc el Iago i vull recomanar Deu negrets, una novel·la d'Agatha Critsie, tracta sobre un home molt ric, que convida a deu persones a una illa, on hi ha una mansió de luxe.Els convidats, arriben a l'illa i el millonari no apareix, fins i tot, quan començen a sopar, tampoc apareix. El que si veuen és un missatge escrit del millonari en que posa que moriran al peu de la lletra tal com diu una cançó infantil "diez negritos".
Pensen que no és més que una gamberrada quan en mig del sopar, un d'ells, mor ofegat...
Aquesta obra de misteri, l'he trobat molt interessant ja que com diu a la cançó, a l'última estrofa, en aquella illa, no queda cap persona viva, i clar, com s'ho ha fet l'assassí, ett preguntes.
                                                                                                                   Iago López



El petit príncep d'Antoine de Saint- Exupery
Aquest llibre tracta sobre un aviador que arriba a un  planeta minúscul on troba a un nen petit de cabells daurats anomenat Petit príncep.
 El Petit Príncep un dia decideix anar a altres planetes per conèixer altres coses diferents de les que contenia el seu planeta. Va anar a 7 planetes i en un d’ells , l’últim que va visitar, la Terra,  va descobrir moltes coses i gràcies al que li van ensenyar el venedor i el llop li va poder explicar a l'aviador com  arribar a la Terra, ja que estava extraviat, i li va servir a l'aviador per no oblidar mai al Petit Príncep.
A mi m’ha agradat especialment perquè dóna un altre punt de vista de la vida i et fa reflexionar, almenys a mi, sobre coses essencials que ens passen.
Espero que us agradi.
                                 Laia Millán

VOLÍEM MATAR HITLER
Aquest es un llibre escrit per Philipp Freiherr von Boeselager, l'últim supervivent de l'operació Valkiria , que , per si no ho sabeu, es una de les operacions dels propis soldats Alemanys, en la que van intentar acabar amb Hitler .
Es un llibre on es narra la trama de la segona guerra mundial i com es revolten els oficials més pròxims a Hitler .
El lèxic del llibre no es especialment bo però històricament està molt ben documentat .
Espero que us agradi .
                                             David López                                                   




Aquest llibre que us vull recomanar es titula Orzowei escrit per Alberto Manzi (1924-1997), que ha estat llicenciat en biologia, pedagogía i filosofia.
Isa es un noi de pell blanca que de petit el van abandonar al mig de la selva i una tribu bantú el va adoptar, els swazi, per tant li van posar el nom d'Orzowei que vol dir trobat en bantú. Mesei el fill del gran cap de la tribu no vol que Orzowei sigui guerrer i per això no li van deixar formar part dels guerrers swazi. Com que no li van deixar ser guerrer havia de passar una serie de proves o rituals d'iniciació. Orzowei s'allunya del poble perquè no té prou físic ja que Mesei no el va deixar entrar en els guerrers i és adoptat per segona vegada però ara en la tribu enemiga. És adoptat per un boiximà, aquest li ensenya a tirar amb arc. Orzowei ens parla d'una sèrie de temes actuals com la integració i el racisme (en els dos sentits, tant dels blancs cap als negres, com dels negres cap als blancs).
Espero que us agradi.
                                                                                                                                         Adrià Soler



EL REVERS, Carlos Calvera
Jo volia recomanar aquest llibre perquè em va semblar molt interessant la redacció dels fets que van passar a la Segona Guerra Mundial. Aquest llibre comença a Argentina on s’està preparant tot el material per, amb un gran vaixell, partir cap Alemanya amb un gran carregament de carn per les ajudes humanitàries. El que la gent no sap és que el vaixell portarà algo més...

 Mentrestant a Alemanya una escultura de la verge Maria és abatuda amb un llamp just en aquell moment l’ estàtua comença a sagnar i els sacerdots transmeten el rumor de què la profecia de la Càbala podria començar...  
                            Gerard Monell   
       


Memòries d'Idhún (Laura Gállego) és una trilogia de fantasia on en Jak és un noi d'uns 13 anys que maten als seus pares uns mercenaris d'un altre món. En Jak s'unirà a la Resistència, un grup rebel contra les forçes fosques Idhún: els sheks , un món controlat per serps alades. Tot va començar amb la conjunció astral, perque a Idhún hi han tres llunes. Ashran el nigromant controla tot Idhún, ell és un mag poderós però només és un humà, tot i això ell controla tots els sheks. En aquest món hi ha diverses races. Sincerament els llibres són bastant extensos 600-900 pàg. 
 memories d'Idhún és una trilogia escrita per Laura Gallego. Han tret alguns comics sobre aquest llibre.La Georgina de 2n A va recomanar un llibre que a mi també m'agrada Els Jocs de la Fam(el qual faran una pel·lícula)

                                          Oriol Prats 


CANELONS FREDS
   
L'autora d'aquest llibre és Anna Manso, també és productora de televisió.                              
Aquest llibre va sobre dues nenes que es diuen Didi i Montsi que intenten portar els problemes de la vida amb humor per fer la vida més façil. La Didi
descobreix el poder d' escriure i tot el que li passa ho transforma en aventures de dos nois que són l' arqueòleg karateka i en Quimista.   

                                                                Marc Bueno





Títols: Quatre dies de gener, set dies de juliol i cinc dies d'octubre. 
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Descripció: Aquesta trilogia de llibres, escrits per Jordi Sierra i Fabra entre el 2008 i el 2011, està ambientada a l'època de la 2na Guerra Mundial. És una novel·la basada en fets reals  i està escrita al voltant d'un inspector del cos de polícia, en Miquel Mascarell.
En el primer llibre, "Quatre dies de gener" , les tropes franquistes estan a punt d'entrar a Barcelona, i molta gent està marxant cap a la frontera. Però ell es queda a Barcelona per dos motius: la seva dona té càncer i no la vol abandonar i per què una amiga de la infància, li demana que investigui la desaparició de la seva filla. Malgrat de ser l'únic inspector que queda, en Miquel accepta el cas però al cap de tres dies troba la seva amiga morta. Aquell mateix dia, quan va a  l'hospital per veure si ha aparegut algun cos no identificat, es troba amb una altre sorpresa, el cadàver de la Merche, la filla. Aleshores, comença una investigació per tot Barcelona en busca de proves  encara que al mateix temps  busca menjar per subsistir.  Però el temps passa i  els franquistes s'apropen a la ciutat. Al final del llibre, després de tres dies anant amunt i avall, en Miquel resol el cas però  la seva dona mor a causa del càncer just entrar les tropes i ell és condemnat  al "Valle de los Caídos" al cap de pocs dies. Al principi el condemnen amb pena de mort, però després de vuit anys, al juliol de 1947, el tornen a Barcelona. Però quan torna....
Aquesta trilogia escrita entre el 2008 i el 2011 està basada en fets i  aconteixements reals i a mi personalment m'ha agradat molt. Aquest llibre es pot llegir a qualsevol edat i si us interessa el primer, podeu llegir el 2n i fins i tot el 3r. El podeu comprar a qualsevol llibreria o demanar-lo a una biblioteca. 

                                                                 Roger Taulé

El llibre que jo he triat és Drácula, aquest llibre va ser escrit per el irlandès  Bram Stoker a l'any 1897. Aquesta llibre va ser inspirat amb la vida de Vlad Tepes més conegut com a Vlad el empalador. El llibre tracte sobre que Dràcula un antic guerrer es suïcida al arrivar de la guerra quan troba a la seva comesa morta, com això  li va molestar va deixa de creure en Deu i passar i creure en Llucifer, a causa d’aquesta reacció Satanàs li va donar la vida eterna i que la única manera de matar-lo sigues amb una estaca. Al cap de molt de temps un venedor de cases va al castell del Dràcula perquè aquest esta interessat en comprar una casa a Londres. Quant el venedor de cases esta al castell en Dràcula s’adona de que la promesa de l venedor és molt semblant a la seva difunta dona. Quant el Dràcula per fi arriba a Londres va a buscar a la novia del venedor de cases per demanar-li en un futur matrimoni. Quant el venedor de cases se’n adona d’això  avisen a Van Helsing un senyor amb molta experiència amb fets paranormals, perquè doni caça al vampir. Després d’una llarga persecució per Romania aconsegueixen matar-lo.  
                                                                          
                                                                                     Gabriel Graells


TINGUEU POR... MOLTA POR. EL LLIBRE DE LLEGENDES URBANES.

Títol: tingueu por.. molta por.
Gènere: terror.
Escriptor: Jan Harold Brunvand.
Col·lecció: Best Seller.
Editorial: Alba edicions "DEBOLS!LLO"
Idiomes disponibles: català, castellà, anglès.

Tingueu por... molta por es un recull de les millors llegendes urbanes escrites per Jan Harold. Aquest llibre recull un total de 110 relats. Cadascun d´aquests explicat per cinc diferents punts de vista. Aquest llibre té una gran varietat de relats desde morts fins a accidents, e-mails misteriosos, animals, suicidis... Una mica de tot. Sobretot el que cal d´estacar d´aquest llibre es que es molt enganxos en tots els sentits. El recomano sobretot a persones que li agradin els llibres de por o policials ja que passaran un bon moment llegint-lo. Però no el recomano per nens menors de vuit anys ja que, generalment, els relats no son aptes per aquestes edats. Actualment es troba a la venta en llibreries o per internet.
                                                                                          Marc Gómez Martinez
.  



Aquest llibre es titula Ghostgirl, l'autora es diu Tonya Hurley, es va escriure a l'any 2008.
Aquest llibre tracta d'una noia que es diu Charlotte, que es nova a Hawthorne High.
I coneix a unes noies, i a un noi, del que s'enamora que es diu Damen, a qui li donara classes, però llavors té un accident que li costa la vida.
Llavors ella es transforma en fantasma i descubreix que la Petule té una germana que es diu Scarlet i aconsegueix parlar amb ella perquè és la única que la veu.
I li diu que si pot utilitzar el seu cos per seguir donant-li clases al Damen per no perdre'l.Llavors l'Scaarlet comença a enamorar-se del Damen y comença una lluita entre elles per enamorar el cor del Damen.
                                                                          Sandra Tejero





Bel: Amor més enllà de la mort es un llibre escrit per l’autora Care Santos. Tracta d’una noia que es diu Bel que te un accident en un parc d’atraccions on estaven la seva millor amiga, l’Amanda i el seu nuvi l’Ismael. L’Ismael es queda en coma i Bel el va a veure fins que s’adona al tornar a casa que la seva família no fa el mateix de sempre i que estan molt estranys fins que troba un paper on descobreix que esta morta.
Llavors ella farà tot el possible per descobrir perquè s’ha quedat en aquell món i no ha passat al món dels morts.                                      
                                                                Judit Martín




Harry Potter
Harry Potter és una saga de set llibres escrits per J.K Rowling. Harry Potter i la pedra filosofal, Harry Potter i la camara secreta, Harry Potter i el prisioner d'Azkaban, Harry Potter i el càliz de foc, Harry Potter i la ordre del fènix, Harry Potter i el misteri del princep i Harry Potter i les reliquies de la mort.
Aquesta història va d'un nen que es diu Harry Potter que al any o menys, un tal Voldemort va matar als seus pares, aquest Voldemort es un mag molt poderós, en Harry tambè és un mag que viu a casa de la seva tieta, al cumplir els dotze anys un mag el ve a buscar a casa de la seva tieta i el porta a una escola de mags que es diu Howards, on coneix el seus millors amics: en Ron Wesley i na Hermione Granger, però tambè coneix al seu enemic, en Malfoy.
En aquesta escola en Harry viu moltes aventures amb els seus millors amics, i intentara matar a en Voldemort.
Em sembla que molta gent s'haurà llegit aquest llibre, espero que us hagi agradat!!
                                                                         Edgar López


Súper Gol el somni dels campions escrit per Luigi Garlando no te només un llibre sinó te tota una col·lecció com: Super Gol la unio fa la força o Super Gol La Gran Final peró encara hi ha molts més hi ha 10 però jo m'he llegit el somni de els campions.
Aquest llibre va de un equp de futbol que es diu los Cebolletas que estan de vacances hi van anar a sevilla per que allà es celebra la copa de la llibertat i la copa del joc net peró en aquelll campionat es van trbar amb els campions del mon peró juvenils i es clar com són els protagonistes els Cebolletas van guanyar als campions del món a la copa del joc net i a la lliga següent van tenir molt més de prestigi 


                                           Albert Torres López

1 comentari:

  1. Hola:
    Sóc l'Elna, i crec, que gràcies a aquesta activitat, hem descobert molts llibres interessants i quins generes llegeixen les altres persones de la classe.

    Elna Busquets
    2n E.S.O. B

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.