divendres, 28 de febrer del 2020

L'equip petit i soroll blanc (U.6)

Benvolguts alumnes, en aquesta unitat, haureu de visualitzar dos curtmetratges, un de ficció i animació (Soroll blanc)  i un reportatge (L'equip petit).

Després caldrà fer una reflexió per escrit al blog d'un dels vídeos, el que més us agradi. En el comentari indiqueu de quin es tracta. La llargada dels haurà de ser entre 100 i 120 paraules. 

Si ho desitgeu podeu fer l'activitat dels dos vídeos. 

SOROLL BLANC



 Feu la vostra interpretació d'aquest curtmetratge?


L'EQUIP PETIT


Feu la vostra reflexió personal sobre el futbol i la infància?

28 comentaris:

  1. Jo faig el del soroll blanc. Jo penso que aquest està fet per mostrar que la gent vol ser sempre perfecte i la pintura blanca significa la perfecció,l’home del vídeo vol ser perfecte i per això es pinta, però quan li passa alguna cosa dolenta,s’embruta, i això podría representar com que no importa que passi que hi estarà alguna cosa que farà que no fossis perfecte,i quan surt molta gent bruta representa la societat d'avui que vol ser perfecta.


    Nikita Borodin
    2ESO A

    ResponElimina
  2. Soroll blanc:
    Al principi, quan l’home encara no s’havia pintat, representen els problemes d’una persona.
    Quan es pinta per primer cop de blanc, crec que representa quan una persona resol els seus problemes, però no molt be, perquè quan l’ocell defeca sobre el cap, es taca i s’ha de tornar a pintar, com quan una persona resol els seus problemes amb un arranjament.
    Aquesta situació em recorda a la societat actual( més aviat a la meva gent propera perquè alguns d’ells també fan un arranjament quan hi ha un problema).
    Quan plou, apareixen moltes persones darrere i al costat de l’home, i ell n'espanta en saber que ell no era l’únic. També potser que hagi sortit corrents per vergonya.
    Les altres persones no perquè sa devien saber que no eren els únics.

    Roger Cristóbal
    2n ESO B
    Grup vermell

    ResponElimina
  3. Soroll Blanc:
    Jo crec, que el curtmetratge representa que el senyor es pintava de blanc perquè volia ser igual a tothom i no volia ser diferent i destacar.
    Després li comencen a passar coses que fan que s’embruti i ell tota l’estona es torna a pintar, jo crec que això pot significar que per molt que vulguis ser igual a tothom, sempre hi haurà alguna cosa que et farà ser diferent de la resta.
    I finalment quan comença a ploure, comencen a caure gotes d’aigua i cada cop es va despintant fins que de sobte es troba que tothom era igual que ell però es pintaven perquè no els hi agradava ser del color que eren. I per una part el curtmetratge representa que tothom és diferent per igual a la vegada i també representa que dona igual de quin color sigui la teva pell, no has de canviar.

    L’equip petit:
    Per mi aquest curtmetratge representa que fer el que t’apassiona mai és una perduda de temps, aquests nens no havien marcat cap gol, però tot i així seguien anant als partits amb la mateixa il·lusió i les mateixes ganes com si haguessin marcat 50. Tots es donaven suport entre ells, si el porter no es parava els gols, no anaven i li deien que ho estava fent malament, sinó que l’ajudaven.
    Jo crec que aquests nois, tot i que són molt petits sí que són un equip de veritat. També sembla com què no els importa si els guanyen de quinze o de trenta, sempre es van contens perquè s’ho passen bé.
    I jo crec que tots hauríem de seguir l’exemple d’aquests nens i no rendir-nos a la primera dificultat.

    Laura Alvarez
    2n ESO B
    Grup Vermell

    ResponElimina
  4. Equip petit:

    Aquest curtmetratge, tracta de un grup de nens petits que juguen a futbol.
    El futbol es un espot de rivalitat, que hi ha un guanyador i un perdedor.
    Ells en canvi no s’enfaden si perden, estan satisfets amb aprendre i passar-ho bé.
    Ells, mai han marcat cap gol, però no s’enfaden, no es decepcionen, si, marcar un gol els faria feliços, però la vida continua i continuen sent feliços.
    I tornen a cada partit amb la mateixa il·lusió i ganes que la primera, la segona, la tercera..
    Aquests nens són un exemple a seguir de moltes maneres i crec que tothom deuria de penar com ells.


    Gemma Gonzalez
    2n ESO A
    Grup Blau

    ResponElimina
  5. Jo crec que aquest curtmetratge tracta d'un senyor es pintava de blanc perquè no volia destacar entre la societat.
    Al cap d'un temps, el home que estava pintat de blanc comença a tenir diversos imprevistos que a conseqüència li deixaven les parts blanques al descobert causant-li fúria i mal estar, ell després dels petits imprevistos es tornava a pintar.
    Finalment comença a ploure deixant el seu cos visible, de sobte es troba rodejat de més persones despintades per la pluja, a continuació de veure la gent surt corrents espantat.
    Aquest curtmetratge representa que tothom es igual i diferent a la vegada i que no s'ha de tenir por ser diferent.

    Ivet Jardí
    2n ESO B
    Grup Vermell

    ResponElimina
  6. Comentari sobre soroll blanc.

    Jo crec que aquesta persona, és un negre que viu a algun lloc on hi ha molt racisme. I per evitar que l'insultin, li peguin o el discriminin es pinta de blanc per ser igual que tothom. Però hi haurà diverses coses que faran que ell s'anedons que és diferent dels altres i que no passa res per ser diferent. Però al final ell no canvia. Finalment, veu que hi ha molta gent que fa el mateix que ell, però s'envà corrents perquè no vol que el discriminin, parlin malament sobre ell o es rigui pel que ha fet.

    Roger de la Vega
    2n ESO A
    Grup vermell

    ResponElimina
  7. L’equip petit:
    Doncs aquest curtmetratge va sobre un equip de futbol que mai ha guanyat cap partit, tampoc ha marcat cap gol, encara que perdin tots els partits surten al camp amb molta il·lusió i amb l’esperança de que puguin guanyar, quan acaben els parits mai marxen decepcionats ni enfadats, perquè a ells el que més els importa es disfrutar i divertir-se amb els seus companys. Quan un d’ells falla un gol o no fa alguna cosa bé no s’enfaden amb ell, perquè ells són un equip dels de veritat dels que passi el que passi, encara que perdin o guanyin seguiran tots junts fent pinya i sobretot passant-ho bé.

    Emma Andreu
    2n ESO B
    Grup Vermell

    ResponElimina
  8. Soroll blanc
    Jo crec que és una persona que intenta allunyar-se del món i de la gent. Estar tranquil i en pau, fora dels problemes del món. Per això es pinta, per estar aïllat i que ningú el vegi, perquè pensa qué si el veuen, no el deixaran en pau. Però sempre hi ha d'haver alguna cosa que no el deixi descansar en pau i es torna a pintar, perquè pensa que, si ignora els problemes, no li passarà res.
    Al final, els problemes són tan grans que no es poden ignorar, com la pluja i la pintura que li servia de protecció que desapareix, deixant-lo sol contra els problemes. Llavors veu que hi ha més gent que vol ser com ell, i decideix marxar perqué vol estar sol, fora de la gent.
    David Del Campo 2ESO A
    Grup blau

    ResponElimina
  9. SOROLL BLANC: Jo crec que el vídeo representa com la figura vol ser d’una forma, o fer alguna cosa (pintar-se de blanc en el vídeo), i ho fa una vegada; però veu que no pot aconseguir-ho, ja que un ocell fa les seves necessitats i el taca. Crec que representa la imperfecció. Suposo que és molt meticulós i ho torna a provar, una vegada, una altra... Però cada vegada hi ha una cosa que ho impedeix; jo crec que es frustra molt. Després, veu molta gent com ell també intentant pintar-se, i marxa corrents. Crec que ho fa per vergonya, ja que acaba d’arribar i tothom ho està fent des d’una estona abans.
    Després, es veu com les figures segueixen, que representa com la gent no es rendeix.
    Àlex Martínez
    ESO 2B, grup Marina Mallol.

    ResponElimina
  10. SOROLL BLANC

    Jo crec que quan es pinta de blanc vol dir que vol refugiar-se en algun lloc on no hi hagi ningú més, lluny de la societat i la rutina.
    En el curtmetratge es pot veure a un senyor que es pinta de blanc tot i que algunes situacions del «món real» l’intenten tornar a portar a la rutina. Cap al final del vídeo, cau una pluja i es pot veure a molta gent igual que ell, que se’ls hi regalima la pintura. Jo crec que això simbolitza que molta gent intenta refugiar-se en algun lloc de pau i llunyania de la societat i al final tots estan al mateix lloc però d’una forma diferent.

    Elsa Tomé
    ESO 2A - Grup Vermell

    ResponElimina
  11. Curtmetratge: Soroll blanc

    Jo crec que aquest curtmetratge va sobre un home que vol ser igual a tothom i vol tenir-ho tot perfecte, per això l’home es pinta de blanc. Encara que sempre que intenta ser igual, sempre hi ha alguna cosa que fa que no estigui tot perfecte. Al final del curtmetratge comença a ploure i a poc a poc es comença a treure tota la pintura blanca fins que al final es veu a molta gent que també s’havia pintat perquè volien ser igual a tota la societat i volien que estigués tot perfecte. Aquest curtmetratge ensenya que tots som diferents i que per molt que vulguem ser igual a algú, sempre hi haurà alguna cosa que ens ho impedeixi.

    Carla Gavilán
    2n ESO B
    Grup Vermell

    ResponElimina
  12. Curtmetratge: Soroll blanc

    Jo crec que aquest curtmetratge va sobre un home que no vol ser diferent als demés ni destacar en cap cosa, per això va a un lloc en el que ell és pinta de blanc i és queda a allà sense fer res.
    El que passa és que sempre hi ha alguna cosa que fa que el color blanc que té a la pell se li esborri i cada cop s'ha d'anar pintant perquè ningú no el vegi.
    Però un dia de pluja, la pintura blanca se li comença a esborrar i això fa que se li tregui del tot.
    Però quan mira al seu voltant, veu que ell no és l'únic que no vol ser diferent i que ell no és l'únic que vol encaixar.
    Jo crec que aquest vídeo el que vol és ensenyar que no tots som iguals i que mai ho serem, i per molt que no vulguem ser-ho sempre hi haurà alguna cosa que farà que ho siguem un altre cop, ja que se diferent no és dolent.

    Carlota Vilardell
    2n ESO
    Grup Vermell

    ResponElimina
  13. Curtmetratge:
    L'equip petit:

    Jo crec que aquest curtmetratge tracta sobre un equip de futbol de nens petits, el qual mai ha marcat cap gol i per tant tampoc ha guanyat cap partit.
    El curtmetratge explica que aquests nens encara que mai guanyen el partit, mai perden la il·lusió, sempre acaben el partit felicitant-se uns als altres per haver jugat molt bé i haver gaudit tots junts aquells moments de jocs i riures.
    El més important d'aquest curtmetratge és que quan surten al camp sempre tenen l'esperança de marcar un gol i si un ho està a punt d'aconseguir però per qualsevol motiu no marca els altres el feliciten com si ho hagués fet.

    Ivet Jardí
    2n ESO B
    Grup Vermell

    ResponElimina
  14. Soroll Blanc
    La meva interpretació del primer vídeo que aquell senyor agafa un pot de pintura per pintar-se a ell mateix per tapar el que no li agrada i després li van caient coses que fa que es destapi i que se li marxi la pintura i ell tossut torna a posar-se-la, però després de tres vegades caient cosses al final cau pluja que això li fa treure tota la pintura i mica en mica es va veient més gent que també s’ha volgut pintar, després ell s’espanta i marxa corrents però tota la altre gent segueix i es torna a pinar a si mateixos i el fons es queda blanc.

    Laia Morata
    2on d’ESO A
    Grup vermell

    ResponElimina
  15. L’equip petit:
    Aquest curtmetratge tracte d’un equip de futbol que mai ha marcat un gol.
    Els nens que hi formen part de l’equip mai perden les esperances. Pensen que el pròxim partit potser marquen. Quan acaben un partit i no han marcat cap gol en lloc de pensar que són dolents, es feliciten, i mai fiquen la culpa als altres. En definitiva el més important d’aquest curtmetratge és que els nens mai perden la il·lusió ni les ganes de jugar.

    Judith Castell
    2n ESO B
    Grup Vermell

    ResponElimina
  16. L'equip petit

    Aquest video tracte d'un equip de futbol que mai ha marcat un gol i no ha guanyat cap partit.
    els nens mai perden l'espernça i sempre pensen que poden marcar i guanyar el pròxim partit, i mai pensen que són dolents, quan acaba el partit mai estan tristos perquè han persut sempre es felicitan entre ells i mai lli fiquen la culpa a ningú, i sempre són optimistes.
    Aquest curtmetratge ensenya que lo important no es ni marcar gol ni guanyar lo important es participar i pasars-ho bé.

    Miguel Cuadrado
    2n ESO A
    Grup Vermell

    ResponElimina
  17. L'equip petit:
    El curtmetratge de l'equip petit tracta sobre uns nens que formen un equip que mai han marcat un gol.
    Però aquests nens mai perden aquesta il·lusió i aquesta valentia de mirar en positiu, de dir el seguen partit ja anirà millor, el seu esperit sempre és millorar. Si perden, no es posen trists a la inversa, s'ajuden entre ells, mai van a per un nen del seu equip a dir-li el que ha fet malament. Això si que és un equip de veritat.

    Marta Brignardelli
    2n ESO B
    Grup Vermell

    ResponElimina
  18. Soroll blanc:

    Doncs que jo interpreto que el senyor es veia diferent i no li agradava, no li agradava destacar i ser diferent.
    El senyor es va pintar però li van passar moltes coses. Finalment, plou i això li treu tota la pintura. Ell, s'adona que no es l'únic que vol encaixar.

    L'equip petit:

    Aquest curtmetratge, va d'uns nens que juguen a fútbol, però mai guanyen. Encara que no guanyin, ells, van a jugar el pròxim partit amb il·lusió i esperança.
    En l'infància, el que busquen és passar una bona estona.
    Quan perden, no s'enfaden entre ells. Aquests nois, sí que són un equip de veritat

    Lorena Sánchez
    2n ESO B
    Grup Vermell

    ResponElimina
  19. Jo faig el petit equip. Em sembla un exemple de superació i de valentia més enllà de la competició aquest xiquets s’ho passen en gran, no tenen por a la derrota tampoc hi tenien vergonya estaven orgullosos del seu resultat, i em sembla una cosa molt bonica per que es un clar exemple de no et rendeixis i lluita, que els resultats ja vindran, mai havien marcat un gol, mai i seguien amb em somriure, i per ami això es una cosa molt nostàlgica perquè ens va passar el mateix quan érem xics lluitàvem pel que volíem i actualment el nostre equip es molt fort més enllà de la competició per l’esforç perquè encara que perdíem ens esforçàvem i ho seguim fent i això és l'important.

    Juan Til
    2ESO B
    GRUP VERMELL

    ResponElimina
  20. L'equip petit:
    Jo crec que el futbol va molt bé per els nens petits, bé quasi tots els esports ja que els fa veure que no tot és guanyar sinó el saber estar per un equip, voler jugar i ser la millor versió de tu a la pista de futbol . Si de molt petit comences, sense donar-nos compte, els nens petits aprenen moltes coses que en el futur els ajudarà a ser millors persones. Saber treballar en equip i a més a més no preocupar-se de guanyar, sinó de millorar, és el millor que pots ensenyar-li als teus fills. Jo crec que aquest nen de grans seran molt bones persones, gràcies al futbol i al seu equip.

    Noa Brezmes
    2ESO A
    Grup vermell

    ResponElimina
  21. SOROLL BLANC:

    Jo crec que és un home de pell negre que per alguna raó vol ser blanc (suposo que és per la pressió social, ja que al final del vídeo es pot veure més gent com ell), i per ser blanc, decideix pintar-se de blanc, però cada cop que s'embruta o qualsevol cosa la pintura se'n va. Al final del vídeo podem veure com la pluja treu la pintura de totes les persones que hi havia allà, entenc que també són persones com ell. Al final, l'home s'enfada per no poder aconseguir el que volia, i la gent segueix pintant-se.

    Una altra opció és què sigui un home que vulgui desaparèixer (com un sentiment de tristesa) però no pot, i al final hi ha molta més gent com ell.

    Noa Carrera Roig
    2nEsoB
    Grup blau

    ResponElimina
  22. L'equip petit:
    Aquest vídeo es tracta d'un equip de futbol de nens petits que mai han marcat un gol ni han guanyat cap partit.
    Crec que que no es tracta de guanyar un partit sinó de passar-s'ho bé i es veu que aquests nens gaudeixen molt i el millor és que mai perden l'esperança que el següent joc els anirà millor i no paren de esforçar-se per millorar. Crec que algú dia guanyaren molts partits i estic segura que si en la seva vida quan tinguin un problema o vulguin aconseguir alguna cosa podran aconseguir tot el que es proposin si tenen aquesta actitud positiva que demostren en el futbol. També opino que el futbol els serveix molt a tots els nens perquè et pot ensenyar molt ja que es tracta d'un equip, si perd algun perden tots i si guanya algun guanyen tots, també es tracta d'ajudar-se els uns als altres i saber treballar en equip que per tot nen petit és imprescindible d'aprendre per ser persones reeixides en un futur.

    Sofía Murzi
    2n ESO B
    Grup blau

    ResponElimina
  23. El curtmetratge de L’equip petit parla d’un equip de futbol que sempre perd i que mai ha marcat un gol. Aquest vídeo ensenya que encara que perdin o no marquin cap gol, els nens sempre marxen contents i satisfets, a més, mai perden l’esperança ni la il·lusió de guanyar. Ells no volen guanyar sinó passar-so bé i aprendre. Una cosa que diu molt d’aquest equip es que si algú s’equivoca o fa alguna cosa malament, no s’enfaden i l’animen perquè ho faci millor. Crec i espero que algun dia marcaran algun gol o fins i tot arribaran a guanyar ja que sempre s'esforcen el màxim. Crec que son un equip de veritat i un gran exemple a seguir.

    LAIA ANDREU

    ResponElimina
  24. El curtmetrage de L'equip petit el vídeo es tracta d'un equip de futbol que mai a guanyat una partida i mai ha marcat un gol aquest vídeo ens ensenya que no passa res si no marca ni tampoc passa res si perds el més important és que puguis participar per a mi crec que l'equipde futbol mai perd l'esperança ni tampoc ni la il·lució i arribara el màxim possible i s'erfocen molt per a crec que un equip de veritat no importen quants vegada que perds ni que mai has marcat lo mes important es que tens un bons equips a les teves mans

    Boxiang Zhan

    ResponElimina
  25. Soroll blanc:

    Jo crec que el vídeo et mostra una persona que intenta amagar els seus problemes, fugir i tornar-se invisible del món que l’envolta. Al fer-ho veu que ho aconsegueix, però no fa res, es limita a quedar-se. Hi ha una pluja, suposo que és que en algun moment, passi el que passi s’acaba destapant tot i sabent la veritat, ell torna a mostrar-se com abans però s’adona que al voltant seu hi ha moltíssima gent com ell.

    L’equip petit:

    Trobo que es un curtmetratge molt interessant ja que es mostra un equip que tot i que sempre s’esforcen mai guanyen. Mai ha marcat un gol i sempre perden de pallissa. Però és curiós perquè mai s’enfaden i acaben bé. Perquè per ells l’important és jugar i divertir-se i jo ho trobo genial perquè són nens petits, i l’important en tots els equips hauria de ser això. Finalment en el vídeo diuen que aconsegueixen marcar un gol i diuen que el seu propi objectiu és guanyar un partit.

    Aina Sanabre
    2n ESO B
    Grup Elisabet

    ResponElimina
  26. En el curtmetratge apareix un home amb un fons blanc que sembla que està de molt mal humor, posa un cub de pintura al terra i comença a pintar-se el cos de blanc per desaparèixer, quan acaba un ocell fa excrements sobre seu i ell es pinta per tornar a desaparèixer, però després un camió passa i l’hi borra la pintura i ell es torna a pintar, al final comença a ploure i es veu que i havien molts més homes que s’havien pintat de blanc que es tornen a pintar després.

    Jo crec que el vídeo vol concienciar que una persona pot ser tímida i desaparèixer però al final realment hi han moltes més persones així i un no s’ha d’avergonyir.

    David Díaz
    2n ESO B
    Grup vermell

    ResponElimina
  27. L’equip petit:
    Aquest curtmetratge tracta sobre un equip de futbol que mai ha guanyat un partit, tampoc ha marcat cap gol. Encara que perdin surten al camp amb molta il·lusió i amb l’esperança de que aquest cop puguin guanyar, quan acaben els parits mai marxen tristos ni enfadats, perquè a ells el que més els importa es disfrutar i passar una bona estona amb els seus companys. Quan un d’ells falla un gol o no fa alguna cosa bé no s’enfaden amb ell, perquè són un equip fantàstic, perquè passi el que passi, encara que perdin o guanyin seguiran tots junts fent pinya i sobretot passant-ho bé.
    Saber treballar en equip i a més a més no preocupar-se de guanyar, sinó de millorar, és el millor que pots ensenyar-li a un nen, perquè quan sigui gran serà una bona persona.

    Adriana Casellas
    2n ESO B
    Grup Verd.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.