divendres, 1 de març del 2019

FriensSheep (o l'art de ser qui no s'és)- U.6



Creieu que l'autèntica naturalesa d'un sempre acaba sortint? O bé creieu que un pot reinventar-se i canviar l'essència? Potser algunes situacions vitals ens obliguen a fer girs radicals.

Reflexioneu-hi, siuplau i envieu-ho a comentaris

20 comentaris:

  1. No sempre, depèn de tu. Perquè tots tenim una mica de la nostra naturalesa "natal", que és la que ens fa a tots que siguem animals.
    Jo, personalment, penso que si un s'esforça i lluita per fer un canvi radical de la seva naturalesa, ho pot arribar a aconseguir, però sempre tindrem una mica, aquesta mica, és la que fa que ens agradi molt la carn, que ens agradi córrer, saltar... Aquesta mica es pot fer molt gran sense voler com passa al final del vídeo.

    Lluc Sistach
    2n ESO A

    ResponElimina
  2. Jo crec que depén de la persona. Si té molta força de voluntat, ho podrà aconseguir. També crec que canviar l'essència d'una persona és treure-li la seva personalitat, bàsicament, treure-li el que és realment; per això no estic del tot d'acord amb aquesta idea.
    No obstant això, hi ha moments en la vida en els que has de canviar; o bé per tu, o pels que t'envolten. Llavors en aquest cas sí que seria una cosa bona canviar. Però segueixo mantenint la meva posició envers la idea que canviar la teva essència és treure't a tu mateix i el que ets.
    Alba López
    2n ESO B

    ResponElimina
  3. Crec que depèn de la persona. Si tu no saps i ets conscient de que la teva naturalesa es perillosa i fas esforços per evitar treure-la o pots aconseguir. Però si no fas res al respecte perquè et dona igual o no creus que sigui perillosa aquella part sempre sortirà i això pot tenir conseqüències. Jo crec que si que pots canviar. Perquè si t'acostumes a no treure la teva naturalesa en els llocs que pot ser perillosa al final t'acabes acostumant. Encara que també si et treus aquesta essència t'estàs traient la personalitat i i estàs oblidant qui ets tu en realitat. Així que crec que està bé canviar les coses dolentes per deixant el que et fa ser tu mateix. Sí, en alguns casos podem perdre el control o en altres casos es necessari treure aquella part teva.

    Mireia Novo
    2n ESO B

    ResponElimina
  4. Jo crec que sí, encara que sempre depèn en les circumstàncies, si intentes canviar el teu instint, amb esforç segurament ho pots aconseguir, però seria difícil, ja que el teu instint ``forma part de la teva naturalesa´´ o potser no podries canviar el teu instint, però si controlar-lo, ja que pots retenir les teves accions. També depenent de la situació, si és una situació de risc, és més difícil controlar-se.
    En resum jo crec que amb voluntat pots disminuir el teu instint ``dolent´´ o si més no, retenir-lo.

    Biel Guasch 2n ESO A :)

    ResponElimina
  5. Jo crec, que en situacions molt radicals, un pot intentar retenir les seves accions o el seu comportament que d’alguna manera l’està fent anar per mal camí, però ningú pot desfer-se totalment d’ell mateix, o canviar totalment la seva personalitat per sempre, perquè tard o d’hora, un es cansa d’interpretar, i acaba tornant a ser tal com és en veritat.
    En conclusió, jo crec que podem millorar alguns aspectes de la nostra personalitat, però mai canviar del tot la nostra persona.

    Berta Sellarès
    2n ESO B

    ResponElimina
  6. Jo crec totom té una naturalesa i ningú ho pot canviar, però sempre hi han excepcions. El que jo us vull explicar es que el noranta nou per cent dels éssers vius no podem controlar-lo però segurament hi ha algun que pugui canviar, perquè tot es pot fer si tu proposes

    Èric Monté 2n ESO A

    ResponElimina
  7. Jo crec que hi han persones que es poden controlar i n'hi ha d'altres que no. Crec que depèn de la persona que ets pots canviar o no i també depèn de la situació en la que estiguis, però en general crec que al final sí que has de poder canviar alguns aspectes dolents o que no t'agraden de tu mateix, però al final acaba sortint la persona que ets realment, el teu interior.
    Com he escrit abans, tot i que creguis que ho tens controlat i que ets una persona nova, en situacions extremes et fan arribar a un extrem o a alguna situació en la que tu no volies.

    Caterina Schneider
    2n ESO A

    ResponElimina
  8. Jo penso que una persona pot intentar canviar amb esforç i voluntat, però en els moments difícils i complicats és quan realment es veu si de veritat aquella persona ha canviat perquè normalment es torna a la naturalesa original de cadascú.
    És difícil canviar la verdadera personalitat d'algú.

    Mireia Pinós
    2n ESO B

    ResponElimina
  9. En la meva opinió, jo crec que un mateix pot reivindicar-se i canviar les coses que no ens agraden de nosaltres mateixos. Perquè al cap i a la fi, hem d'intentar poder treure el millor de nosaltres, no a la inversa. Però, és clar, també hi ha casos en els quals a situacions molt radicals no podem evitar l'impuls i el nostre costat "fosc" és més fort que nosaltres i no podem controlar-ho. Però, com diu a una part del vídeo, jo crec que amb esforç i constància, podem aconseguir qualsevol cosa que ens proposem. Encara que impliqui canviar alguna cosa de nosaltres per poder ser una mica millor.

    Dafne Ortega
    2n ESO A

    ResponElimina
  10. Jo crec que es depèn de la persona si per exemple el teu comportament no es adequat doncs tens que intentar canviar-o. I si no ho fas tindràs grans consciencies com li ha passat aquest llop que s’ha quedat sense treball.
    I crec que t’has de esforçar per canviar les coses dolentes per al teu futur

    Artur Gasparyan
    2 ESO B

    ResponElimina
  11. Jo crec que la naturalesa de una persona es pot amagar, però mai es pot eliminar. potser es pot modificar però mai pots amagar com ets interiorment per què és com realment ets

    Roger Calafell
    2ESOA

    ResponElimina
  12. Jo opino que la naturalesa d'una persona(en aquest cas el llop), mai es pot amagar del tot. Això ho demostra en el moment que el llop es queda sense menjar i ha de trobar una altra alternativa (ovelles).

    Jordi Anton
    2n ESO b

    ResponElimina
  13. Crec que la naturalesa d'una persona(llop), no és pot canviar/amagar així com així.
    I això, ho representen en el moment el qual el llop es queda sense menjar i vulgui o no ho vulgui, haurà d'acabar fent el que per ell és natural, tot i que ho intenti amagar.

    Pablo Madrid ç
    2n ESO A

    ResponElimina
  14. Crec ge la naturalesa d'un animal es molt difícil de canviar, igual que amb la dels humans. Per canviar-ho s'hauria de patir una experiència molt impactant.

    Marc Elizalde
    2n ESO B

    ResponElimina
  15. La naturalesa d'un anial és molt difícil de canviar. Potser la pots modificar però no pots amagar ho que ets dins teu. Com el llop quan es queda sense menjar i va per les ovelles.

    Lucas Alonso
    2n B

    ResponElimina
  16. Des de petits ens inculquen unes idees que acabem interioritzant, i després són aquestes les que utilitzem en la nostra vida diària: respecte, puntualitat, estudi, solidaritat, etc. Tot i això la nostra natura autèntica és el nostre cervell i cos, que s'ha creat amb un patró més o menys semblant entre els humans: tenim dents per mastegar i tallar aliments, tenim ungles per a esgarrapar i clavar, si estem tristos, plorem, si ens espanten, tenim por, si tenim gana, mengem, etc. I aquest patró, gràcies a la "intel·ligència humana", la majoria d’humans el podem modificar, evolucionar o amagar si ho desitgem, en canvi els animals tenen el que es diu "instint animal", que els fa que la seva naturalesa autèntica surti i faci afecte sí o sí sense poder escollir-ho.

    Mireia Gonzàlez
    2 ESO B

    ResponElimina
  17. Jo crec que canviar a un animal o una persona és molt complicat o quasi impossible perquè des de petita li han inculcat una cosa i és aquella cosa la que la gent creu que és veritat encara que de vegades les idees que els hi han inculcat siguin errònies.

    Rafa Cuadrado Salas
    2n d'ESO B

    ResponElimina
  18. Creieu que l'autèntica naturalesa d'un sempre acaba sortint? O bé creieu que un pot reinventar-se i canviar l'essència? Potser algunes situacions vitals ens obliguen a fer girs radicals.

    No cal que acabi sortint la naturalesa d'un, potser a vegades fa coses extranyes però per això no cal menysprear a algú. En el cas de que acabi sortint, pot refer-se i acabar ser normal.
    Envers això, jo crec que canviar la forma de ser d'una persona/animal és molt difícil, casi impossible. Ja que l'han educat així i més tard o més d'hora ho acabarà fent.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.