dijous, 27 d’octubre del 2016

Le Gouffre (o el valor de l'amistat)



COMPRENSIÓ AUDIOVISUAL

1. Respon les següents preguntes argumentant-ho ( a comentaris i sense faltes, siusplau)


Com interpretes el final de la història?

Per què un dels personatges llença la segona bengala? 
Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena?
On creus que van els dos protagonistes? 
Què simbolitza per tu el mur? 
T'ha agradat la història? Per què?

66 comentaris:

  1. -Crec que el final deixa amb un estat pensatiu. Han aconseguit passar el mur però, al final, el noi ros cau i doncs et fa pensar que hauria sigut millor: donar la volta i tornar a casa o donar-ho tot per passar aquest obstacle
    -El noi ros llença la segona bengala perquè les persones del poble sàpiguen que estan bé.
    -Ajuden als dos nois aguantant l'arbre. La noia és la que fa que tot el poble s'adoni que els aventurers necessiten la seva ajuda.
    -Crec que van en la cerca de l'aventura i l'exploració.
    -Per mi el mur simbolitza un obstacle que sembla inexpugnable però que amb molt esforç i dedicació es pot acabar superant.
    -M'ha agradat molt perquè t'ensenya el valor de l'amistat, l'esperança, l'esforç i la dedicació.
    Adrià Allué 2ESO A

    ResponElimina
  2. -Interpreto el final de la història com una senyal de que el noi ros li diu al altre que no es podrà salvar i que el deixi.
    -Un dels personatges llença la segona bengala perquè està a punt de morir i al llençar-la tranquil.litza el poble perquè cregui que està viu
    -Els habitants del molí ajuden als aventurers al final a aguantar el pont i la noia la que els està observant i la que immpulsa al poble a ajudar-los
    - Crec que els aventurers volen passar un precipici que mai ningú ha travessat i volen anar més enllà del que els habitants del molí han anat
    - Per mi el mur simbolitza un lloc on ningú ha aconseguit passar i per passar-lo es nesesita esforç i dedicació
    -M'ha agradat la història perquè t'ensenya l'esforç , la dedicació i la iniciativa .

    ResponElimina
  3. -Al final demostra que el noi es podria haber esforçat me, vull dir que quan estaba a punt de donarli la mà,si hagués saltat i deixar caure el pont es podria haber salvat.
    -Llença la segona bengala per tranquilitzar al poble i que es pensin que segueix viu.
    -Tot es una metafora que simbolitza quan et proposes algo i a la gent li sembla absurd o impossible i o t'hajuda (habitants del molí). I la nena simbolitza l'esperanza i la força que algú te per superarse a si mateix.
    -Jo crec que el destí dels dos protagonistes no importa, el que importa es el missatge que ens volen transmetre al video.
    -El mur(barranc) simbolitza els obstacles que sempre set possen enmitg quan vols fer algo (repte personal, superarte a tu mateix...)
    -No m'ha agradat però tampoc m'ha desagradat, jo crec que està fet per fer reflexionar, no per divertir a la gent.

    Mark Fleta 2n A

    ResponElimina
  4. ·A mi el final de la historia m'ha deixat una mica pensativa, perquè opino que amb una mica més de esforç el altre noi o hagues pogut aconseguir. Però per una altre part si que hi ha agut una gran dedicació perquè han complert l'objectiu, creuar al altre canto.
    ·El noi ros llença la segona bengala per fer saber al poble que estan bé i perquè no es preocupin.
    ·El poble al principi no ajuda als dos nois amb el seu objectiu, però la nena es com un símbol d'esperança i força que ajuda al poble a adonar-se conte que els han de ajudar.
    ·Jo crec que el objectiu dels dos nois és arribar a algun lloc assenyalat al mapa on pot ser que hi hagi algun altre poble o lloc on necessitin anar.
    ·Per mi el mur simbolitza un gran obstacle/problema que et pot aparèixer durant la vida però que amb molta esperança, dedicació i esforç pots acabar superant.
    ·M'ha agradat bastant, pel missatge que et transmet, perquè t'ensenya que per superar els grans obstacles has de esforçar-te i posar-hi molta dedicació.

    Natàlia Serarols
    2n ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. Natàlia recorda l'apòstrof (d'esforç, l'altre)
      No diem adonar-se compte. Simplement diem adonar-se.
      Fas una bona reflexió. Et felicito
      Salutacions

      Elimina
  5. -El final de la història m'ha sorprès, donat que normalment quan les persones ens esforcem per alguna cosa i treballem molt dur per aconseguir objectiu, l'aconseguim. I en aquest cortometratge no és el cas, ja que, els dos treballen molt dur però al final únicament un d'ells es salva, i em fa pensar que el noi ros es podria haver esforçat més per passar-hi.
    -El noi ros, el que llença la vengala, ho fa per fer pençar al poble que ha arribat a l'altre extrem del mur, perquè no es preocupin i que no tinguin la mala consciència de que es va morir per la seva culpa (encara que no fos) i aixi fer pençar que tots dos han aconseguit el seu objectiu.
    -Els habitants del molí representen persones que sembla que no els hi importi, però que quan tenen cap problema són els primers en ajudar-los. La nena és el personatje que semba que estigui molt atenta i quan l'arbre s'està a punt de caure, és la primera que crida a tot el poble per a que anessin a ajudar-la per sostindre l'arbre.
    -Jo crec que els dos protagonistes estan buscant alguna cosa com un cofre del tresor, una altre poble a l'altra banda, ja que porten un mapa que surt al principi del vídeo i per aconseguir-ho necessiten creuar a l'altre costat.
    -Per a mi, el mur representa un obstacle que a primera vista sembla impossible de superar però que amb esforç i dedicació l'aconsegueixen passar.
    -Sí, m'ha agradat la història, ja que ens ensenya uns valors que normalment no sabem apreciar en el dia a dia, com l'esforç, la superació, ell treball cooperatiu i moltes altres coses més.

    Àngela Madrid
    2n ESO B

    ResponElimina
  6. ·Al final de la història, es veu com els dos nois s'han esforçat el màxim per poder creuar a l'altre lloc, però aquest objectiu només el va poder superar un dels dos nois.
    ·El noi que s'estava a punt de morir llença la segona bengala perquè les persones del poble es pensessin que han arribat tots dos amb els seus objectius, creuar a l'altre costat.
    ·Els habitants del molí van ajudar als dos nois a fer força perquè el pont no es caigués, la nena el que fa es que el poble s'adoni que els aventurers necessiten ajuda.
    ·Volien creuar el pont per poder aconseguir l'objectiu perquè ningú l'havia fet.
    ·El mur simbolitza que per molt difícil que sigui al final ho podràs aconseguir.
    ·Sí, perquè crec que aquest vídeo t'ensenya que amb l'esforç ho podràs aconseguir.

    Marina Martínez
    2n ESO B

    ResponElimina
  7. -Jo interpreto que al final el noi no s'esforça suficientment per salvar-se, però no s'ha esfrçat l'ho suficient per poder passar
    -Ells tirant la bengala perquè els del poble pensin que han passat sans i estalvis al altre costat.
    -El poble no confia amb ells menys la nena, que té esperança que puguin superar el mur, però la nena fa que tot el poble tingui confiança amb els nois i finalment tots el poble ajuda a que passin
    -Jo crec que ells només volien explorar descobrir el món
    -Per a mi el mur significa un obstacle difícil de superar però no impossible
    -Sí, perquè aquesta història t'ensenya que quan tens un objectiu tens que ficar tot el esforç del món per poder-ho superar.

    Judit Moratilla
    2n ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. Judit, en català no escrivim mai "Lo" ni escrit "l'ho". Diriem " el noi no s'ha esforçat suficientment...."
      En la segina resposta escrius un participi enlloc del verb conjugat "tiren"
      Salutacions

      Elimina
  8. - Al final es pot veure que els nois s'han esforçat al màxim per aconseguir construir aquest pont, encara que el noi que ha caigut es podria haver esforçat més.

    - Llença la bengala per avisar al poble de que han arribat al l'altre extrem del pont, encara que no ho hagin aconseguit tots dos.

    - La nena és la que més atenta està perquè des de feia dies mirava com feien el pont, llavors en el moment en que va començar la tempesta els habitants del poble van entrar corren dins del molí menys la nena que es va esperar fora mirant per si aconseguien passar el pont. La nena va veure que les cordes s'estaven trencant i llavors va saltar per estirar de la corda i que els dos nois arribessin fins a l'altre extrem, al cap de res alguns dels habitants del poble estaven estirant de las cordes també.

    - Jo crec que són dos aventurers que van a un lloc i han de passar per el pont, però en el mapa que porten posa que el pont està i en la realitat no està.

    - Per mi el mur significa que se't poden posar molts obstacles per enmig però per superar-los t'has d'esforçar i tenir paciència.

    - Si que m'ha agradat perquè el que simbolitza aquest vídeo és molt important, l'esforç és una cosa que sempre ha d'estar amb tu perquè sinó no s'arriba a cap lloc.



    Paula Gutiérrez
    2n ESO B

    ResponElimina
  9. · Al final ,l'interpreto com que el noi ros podria aver-se esforçat una mica més , ja que amb un salt
    podria
    aver-se salvat .
    · Jo penso que el noi ros llença la bengala per deixar tranquil el poble .
    · Els habitants del molí ajuden aguantar el pont i la nena va ser qui va incitar a que el poble ajudes els
    dos excurcionistes .
    · Jo crec que els dos excurcionistes volen arribar a l'altre banda per trobar un poble o simplement alguna
    cosa que han vist en el mapa i volen anar .
    · Per a mi el mur , simboitza com un obstacle , cm es que apareixen a la vida. Que amb esforç i dedicació
    es pot superar .
    · Si , perquè es veu el treball en equip i l'esforç que han dedicat per poder arribar a l'altre banda .

    Patricia Totusaus
    2n ESO A

    ResponElimina
  10. ·Jo crec que l'home de ros va tindre mala fortuna es a dir:no tots poden aconseguir les seves metes.
    ·L'home de ros llença la bengala per fer saber al poble que esta correctament i no es sentint malament.
    ·Els de molí ajuden a construir el pont i la noia es el seu punt de recolzament moral.
    ·La metàfora d'aquest camí vol dir que volen arribar a una nova vida,una meta.
    ·Crec que el mur vol dir que en un punt de la vida tot te la seva complicació i es difícil avançar.
    ·La historia m'agrada per tota en si es una gran metàfora que defineix els drames socials actuals.

    Jan Rosello
    2n Eso A

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jan, què vols dir amb això dels drames socials. Pots ampliar-ho, siusplau?
      Salutacions

      Elimina
    2. El que vull dir amb els drames socials ,potser em referia a als drames humanitaris,Com a exemple el drama dels refugiats , gent que ha estat separada de la seva família i amics amb el somni de retrobar-se

      Jan Rosello.
      2n ESO A

      Elimina
  11. ·Jo interpreto el final de la història que els nois s'han esforçat al màxim però no ho han aconseguit del tot per culpa de la tempesta.

    ·El noi llença la segona bengala per fer saber al poble que han aconseguit el seu objectiu, encara que només hagi passat un d'ells a l'altre costat

    ·Al principi només era la nena qui admirava el que estaven fent, però el moment que van necessitar tots el habitants es va solidaritzar amb la nena i els van ajudar.

    ·Són dos aventures que van a descobrir i explorar el món.

    ·Jo crec que el mur simbolitza obstacle molt difícil de superar, però esforç es pot superar.

    ·M'agradat la història perquè si tens una dificultat en el camí l'has d'intentar superar al millor possible encara que costi molt esforç.


    Maria Prats
    2n ESO B

    ResponElimina
  12. -És una mica tragic, ja que un dels germans mor.
    -Perquè així els del poble pensen que tot ha sortit bé i així no saber que un d'ells és mort.
    -Al final els ajuden a poder passar, ella els a estat observant en tota la construcció del pont.
    -Jo crec que van a passar per allà per poder seguir el seu camí, una aventura entre els dos germans que al final no va poder ser.
    -Un repte que sempre es pot superar d'alguna manera per difícil que sembli.
    -Sí perquè tota ella és una metàfora dintre d'altres metàfores i és bastant interessant

    Lucía García
    2n ESO A

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lucia, recorda que la A sola és una preposició. Si va davant d'un verb en participi es tracta del verb HAVER i va sempre amb H (Ex: ha estat)
      La darrera resposta no s'entèn massa. Pots aclarir-ho, siusplau
      Salutacions

      Elimina
  13. -És una mica trist per la part de la mort d'un dels protagonistes.
    -Un dels personatges, llença una segona bengala, per gratificar l'ajuda del poble, i en senyal d'esperança.
    -Ells habitants del molí, intentant salvar els protagonistes, i la nena és qui els motiva a fer-ho.
    -Crec que van conèixer el món.
    - Per mi, el mur és ultrapassar els teus propis límits, i ha sigut això que els protagonistes van fer després de veure el mur, han buscat una forma de passar-ho.
    -Sí, perquè ens fa donar compte del valor de l'amistat i del coratge per intentar fer més enllà del que pensem que som capaços, transmet una sensació de coratge els espectadors.

    Catarina Agostinho 2n ESO B

    ResponElimina
  14. -És una mica trist, ja que un dels protagonistes mor.
    -El que mor, llença una bengala perquè el poble pensi que estan bé i donar les gracies al poble per ajudar-los.
    -Els habitants els ajuden, i la nena també, es qui motiva el poble per ajudar-los.
    -Crec que volen conèixer el món.
    -Crec que representa un repte, representa el missatge de que costi el que costi aquell repte, el pots superar.
    -Si, perquè el que representa es molt bonic i estic molt d'acord.


    Iciar Martinez-Sagarra
    2n ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. El 'es' de la tercera resposta porta accent tancat: és, i no és 'el poble' es 'al poble' i el 'es' de la ultima resposta també és amb accent tancat.

      Iciar Martinez-Sagarra
      2n ESO B

      Elimina
  15. ·Jo interpreto el final de la historia com una metàfora, i la metàfora seria que no sempre es pot aconseguir el que un vol, per molt que t’hagis esforçat. També interpreto que el noi ros sabia que ja no tenia cap possibilitat per passar a l’altre costat, i per aquest motiu, va soltar la corda que “l’aferrava a la vida”.

    ·Perquè amb aquell missatge, la gent del poble interpretessin que els nois havien arribat sans i estalvis a l’altre costat del precipici, per dir-ho amb altres paraules; que havien sobreviscut. Així tots els habitants del poble podrien estar tranquils i sense cap pes a l’ànima (pensant que per les seves culpes no havien sobreviscut).

    ·Per a mi els habitants del molí juguen el paper dels "típics" adults; estan pendents de les seves preocupacions i el que fan els demés els importa ben poc (l’habitant que representa més aquest paper és el senyor més gran). Hi ha un gran canvi en els seus comportaments quan l’arbre s’està trencant i veuen que la nena està ajudant als nois per poder passar a l’altre costat i tots els habitants s’afegeixen per ajudar-la.
    La nena és la que té més curiositat de tots els habitants i també la que té més esperança. Ella és la que incita als demés habitants a ajudar els aventurers

    ·Crec que els aventurers volen passar el mur perquè hi ha alguna cosa que els atrau, sigui alguna mena d’objecte o un lloc en concret. Crec que el que creuen que està a l’altre costat del precipici està assenyalat en el mapa.

    ·Per a mi el mur simbolitza un gran obstacle molt difícil de superar, però que amb molta força de voluntat, dedicació, esforç i paciència es pot passar.

    ·La història m’ha agradat bastant, perquè ensenya que hi ha moltes coses a la vida que semblen impossibles, però amb esforç i dedicació, ets capaç de tot el que et proposis.

    Càrol Tomé
    2n ESO B

    ResponElimina
  16. -És una mica trist perquè un dels personatges mor
    -La persona que està a punt de morir la llença per donar les gracies al poble
    -Els anima a seguir.
    -A buscar un tresor
    -Com un repte
    -Si, perquè el final es molt bonic

    Max Gómez
    2n ESO A

    ResponElimina
  17. -Quan un dels amics van saltar a l'altre costat mentre que el pont incomplet es trencava, l'altre amic es va fer massa tard per entrar a l'altre costat; i el pont no estava arribant a l'altra part pel que finalment va pensar que aquesta era el seu últim moment de la seva vida. Quan el pont va començar a trencar-se, l'altre amic va començar a caure i va morir a causa de l'altura del penya-segat rocós.
    -Un dels personatges va tirar la bengala perquè volia informar dels agricultors, que estaven treballant en un molí en la qual estava situat en un costat dels penya-segats rocosos, que la seva missió d'anar a l'altra banda del penya-segat s'ha realitzat correctament.
    -La nena era molt fascinant veure el pont, i així, quan va veure que l'arbre que estava recolzant el pont estava començant a caure causant pel vent i els llamps, va córrer cap a l'arbre i va estirar tan fort com pugui per ajudar a els viatgers; i mentrestant, els altres habitants de la molí també van venir a ajudar-hi i als viatgers a creuar el pont.
    -Els dos protagonistes anaven en una caminada a un poble anomenat Le Gouffre per explorar la cultura diferent.
    -El mur simbolitza que hi havia un pont abans; però a causa de les calamitats naturals, el pont es va enfonsar, i de manera que la paret era el suport mig del pont.
    -Sí, m'ha agradat la història a causa de la música de fons, que em fa molt emocional i que mostra el valor de la veritable amistat, ajudant els uns als altres per construir un pont.

    Ruth Mary Thannikuzhuppil
    2n d'ESO B

    ResponElimina
  18. -El final de la història és inesperat, crec que aquesta història ens vol transmetre un missatge: a vegades no podem aconseguir tot el que volem.

    -Un dels personatges quan està punt de morir llença una bengala, jo crec que ho fa perquè els habitants del poble no es preocupin pel que li ha passat.

    -Els habitants del poble al principi no fan cas a aquests aventurers, perquè pensen que estan fent una cosa estúpida. Però quan veuen que ho estan a punt de arribar a l'altre costat del precipici decideixen ajudar-los.

    -Jo crec que van a explorar territoris on ningú abans ha anat, perquè els habitants del poble sembla que no hagin intentat mai creuar aquell mur.

    -Per mi el mur representa les dificultats que tenim a la vida

    -Si perquè ha sigut molt emocionant i tenia un final molt inesperat.

    Fidel Asensio
    2ESOB

    ResponElimina
  19. - A mi em sembla que el final et deixa pensatiu, perquè potser si haguessin abandonat haurien salvat la vida del noi ros, hauria sigut millor que ho haguessin abandonat?

    - Jo crec que ho fa perquè aprecia el esforç que ha dedicat el poble per ajudar-los i no vol que es preocupin per ell

    - Els personatges del poble van ajudar als nois a poder complir el repte, i la nena va comunicar a tothom el que passava

    - Crec que el que buscaven era aventura, viatjar sense saber a on i sense voler-ho.

    - Per mi simbolitza els reptes que se'ns presenta dia a dia i que hem de superar

    - M'ha agradat molt. Representa que tot és possible amb interès i dedicació

    Abril Rivera
    2n E.S.O A

    ResponElimina
  20. -Una mica trist per que el noi ros no aconsegueix lo que volia amb el seu company.

    -Per que els habitants d´aquest poble pensesin que estan be , que han arribat.

    -Al principi a la noia tenia coriositat de el que estaven fent,pero despres quan tenen problemes amb aquell arbre que s´estava caient tots els del poble van a ayudarlos.

    -Yo crec en busca de algun tresor

    -Si, per que es una historia entretinguda i et quedes amb ganes de veure mes histories com aquesta.

    Sergio Salazar 2n ESO A

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sergio recorda que el perquè quan és resposta sempre va junt i amb accent (PERQUÈ)
      La Y en català no existeix, per tant, YO és incorrecte. Sempre escrivim JO.
      Despés d'un punt o coma sempre va un espai.
      Si ho haguessis escrit primer en un word, passat el corrector, i després copiar-ho, no hauries fet la meitat de les faltes. HO VAM DIR A CLASSE VARIES VEGADES!!!!!
      Salutacions

      Elimina
  21. -Doncs et deixa una mica pensatiu de què haguès passat a la història si el noi ros no haguès caigut.
    -Perquè sàpiguen que estan bé els dos.
    -Ajuden als nois a construir un pont pel precipici i la nena informa al poble sobre el que està passant.
    -Volen fer un viatge sense saber ni voler saber on van.
    -Per mi simbolitza un obstacle que no pots creuar.
    -M´ha encantat.Simbolitza que res és impossible.
    Ariadna Brun
    2n E.S.O. B

    ResponElimina
  22. -Interpreto que el noi de ros no vol continua per alguna raó d'amistat pel fet que si agues saltat era molt probable que tires l'altre.
    -Era perquè el poble entenges que estaven bé.
    -Juguen un paper molt important degut a que si la noia no hagués ajudat a aguantar l'abre, la gent del poble no hagués ajudat a aguantar-ho.
    -intenten descubrir els limits
    -El mur de la superació
    -M'agradat molt,perquè et demostra que si vols pots fer-ho tot

    Ferran Gonzàlez
    2ESO A

    ResponElimina
  23. -Jo interpreto el final de la història en que el noi cau ros cau perquè veu que si l'altre l'ajuda també es podria caure
    - Crec que llença la segona bengala perquè el poble pensés que els dos estaven bé i perquè no es preocupessin
    - Juguen el paper de que ajuden a que almenys un dels dos es salves i la nena és la que dona els ànims a tots per ajudar
    - Jo crec que van a l'altre banda perquè com s'han esforçat tant en el camí troben que no té sentit parar ara i que almenys ho han d'intentar i van a explorar
    - Simbolitza que si tu el passes es com una meta
    - M'ha agradat molt ja que et demostra que pots fer tots el que et proposis

    Nora Salvans
    2n ESO b

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nora, quan escriguis revisa-ho abans de publicar-ho ja que se t'han escapat paraules repetides.
      Salutacions

      Elimina
    2. ja ho he vist a la primera pregunta és: jo interpreto el final de la història en que quan el noi ros cau és perquè veu...
      salvés va amb accent

      NORA SALVANS

      Elimina
  24. Hola Marina!

    ·Interpreto el final com que el noi ros veu el seu futur, és a dir, veu que no té cap possibilitat de salvar-se, i si hagues intentat saltar,
    el seu amic segurament no el podria haver agafat, pel pes i el temor estaria feble, llavors quan el seu amic caigues sentiria un
    sentiment de culpabilitat més profund del que relata la història.

    ·En aquesta escena es pot interpretar que el noi ros (el que es mor) quan veu que ja no té possibilitats de vida, llença la segona
    bengala perquè els habitants del poble creguin que han pogut arribar a l'altre costat, malgrat que el pont no estava en bones
    condicions.

    ·El paper del poble és molt important, sobretot el de la nena, ja que és la que més esperança tenia en el pont i els aventurers, i si no
    fós per ella el poble no s'hauria donat compte de què els aventurers estaven en perill i no els haurien pogut salvar (encara que només
    un va sobreviure però ells no ho sabien).

    ·Probablement estant de viatge cap a algun poble o busquen alguna cosa, o simplement van a l'aventura.

    ·Per a mi el mur simbolitza l'esforç que has de fer per aconseguir el que et proposis.

    ·La història m'ha agradat molt, ja que t'envia un missatge que t'esforcis per aconseguir el que vols, és molt entretinguda però amb
    un final una mica tràgic.

    Aina Pascual Beneito
    2 ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el primer i en el terçer punt s'han saltat unes paraules a la línea següent.

      Aina Pascual Beneito 2n ESO B

      Elimina
  25. - M'ha semblat una història trista, perquè l'esforç dels dos nois no els hi dona la recompensa que esperaven. Em sap greu pels dos personatges, un perquè mor en l'intent i l'altre perquè es queda sense el seu company i l'experiència no la viurà amb alegria.

    - La bengala la llença perquè els del poble pensin que tots dos han arribat be i es quedin amb aquest record.
    - Al principi no els hi fan massa cas perquè pensen que no ho aconseguiran, però després quan els necessiten tot el poble els ajuda. La nena és la única que confia en ells.

    - Crec que els protagonistes viatgen per tot el mon i al arribar al poble veuen que la única sortida per arribar on volen es creuant el precipici.

    - El mur em representa la separació entre el poble i la resta del món.

    - M'ha agradat molt però el final m'ha semblat tràgic, hagués preferit que tots dos creuessin alhora i el final haguessin trobat recompensa junts al esforç comú.

    Marc Fernandez
    2 ESO B

    ResponElimina
  26. Com interpretes el final de la història?
    Dons que el noi ros ja sap que ja no es pot salvar, amb lo qual, es deixa caure.
    Per què un dels personatges llença la segona bengala?
    Perquè ho han aconseguit, però aunque ell morí, ho han fet els dos.
    Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena?
    Ajuden tirant de les cordes que hi ha lligades al arbre, la primera que ho fa és la nena, i després els altres.
    On creus que van els dos protagonistes?
    Volen passar el precipici per arribar al altre cantó.
    Què simbolitza per tu el mur?
    Es com el premi, és un repte arribar a allà.
    T'ha agradat la història? Per què?
    M'agrada bastant la història, aunque sigui un feliç trist.
    Eloy López Pol 2B ESO

    ResponElimina
  27. - El final de la història et deixa pensatiu i, a més, és dramàtic, ja que els dos personatges principals estaven casi segurs de que, finalment, aconseguirien arribar a l'altra part del mur, no va ser possible, ja que gràcies a la tempesta, el noi ros va caure i això li va provocar la mort. Mentrestant, el seu company, per la cara que feia i els seus gests que realitzava podríem afirmar que estava molt arrepentit de no haver pogut fer res més al respecte.

    - Ja en el primer cop, la bengala va simbolitzar que tots dos eren bé. Jo crec que va llençar-la, perquè els habitants del poble pensessin que havia aconseguit salvar-se, malauradament, no va ser possible.

    - Els habitants del poble, primerament no els hi fan gens cas, excepte la noia, que està alerta en tots els moviments que realitzen. Ja, alhora de la tempesta, veuen que necessiten l'ajuda de tots, i intenten salvar-los agafant l'arbre per impedir que caigui.

    - Jo crec que el mur és un altre món, el qual els habitants del poble desconeixen. Podrien haver arribat i haver descobert que hi havia, sinó hagués sigut per la tempesta.

    - Ha estat bé, i crec que el final ha estat tràgic però crec que simbolitza que encara que ho intentem, no sempre ens sortirà, i, mai, ens hem de rendir.

    David Gálvez
    2 ESO B

    ResponElimina
  28. -Jo crec que el final de la història és una mica trist perquè el noi ros s'havia esforçat molt per aconseguir creuar el mur i quan veu que ja no arriba a creuar-lo es deixa anar de la corda, es cau el pont amb ell i mor.

    -Jo diria que el noi ros llença la segona bengala per donar una senyal al poble de que al menys un dels dos ha aconseguit creuar el mur, que no es preocupessin i per a que es pensessin que els dos havien arribat i que no els hi havia passat res a cap dels dos.

    -Al principi del curtmetratge la gent del molí no els hi fa cas als dos nois que estan reconstruint el pont per creuar i arribar al mur, excepte la nena que quasi cada dia els va a veure i saludar-los, i es queda mirant com fan el pont, impressionada. Cap al final del curtmetratge els dos nois estan corrents per arribar al mur però es comença a trencar l'arbre on estaven lligades totes les cordes que aguantaven el pont i hi cauen llamps que incendien el pont... Però la nena amb tota la pluja es posa a tirar de les cordes per aguantar el pont i també s'uneixen tots els del mol. La nena és la que té més confiança en els dos nois.

    -Em sembla que els dos protagonistes, sent exploradors al curtmetratge, seguiran viatjant i coneixent món.

    -Per a mi el mur simbolitza la resta del món que els hi queda als dos nois per explorar i visitar.

    -M'ha agradat la història perquè simbolitza que no tot es pot aconseguir encara que t'esforçis al màxim per intentar-ho, però si no ho intentes no ho sabràs mai.

    Àngela Gutiérrez
    2n ESO A

    ResponElimina
  29. - Jo l'he trobat com final inesperat, perquè és com si no passés res trist i de cop passa el que passa. I com que els dos s'havien esforçat molt, el ros sabia que no arribava i llavors s'ha deixat anar i ha fet com si haguessin arribat els dos però només ha arribat un.
    - Com per dir que han arribat bé, sans i estalvis. Els del molí no saben que el ros s'ha mort i per això és posen tant contents quan llença la bengala, perquè pensen que han arribat tots dos, però no.
    - Ajudar a que no es caigui el pont i per això agafen el arbre, perquè puguin passar. La nena fa que tots vagin a ajudar, a agafar les cordes del arbre.
    - Crec que és com si van a la aventura, al més enllà d'on ha arribat la gent del molí...
    - M'ha agradat la història, perquè és com si et transmet un missatge: Passi el que passi esforçat molt i podràs arribar al més enllà, almenys ha mi m'ha transmet això.

    Miquel Grau 2n ESO B

    ResponElimina
  30. -Personalment crec que el final és una mica inesperat. Crec que els dos amics havien treballat molt dur, però la tempesta els hi ha impedit el seu objectiu. Crec que al final el noi ros veu que no hiha cap sortida possible i prefereix que els altres no es preocupin. A més el seu amic ja ho havia aconseguit i com veia que ell ja no ho aconseguirà, prefereix que no fagi que esforç extra per ell.

    -Crec que el noi ros llença la segona bengala perquè veu que morirà i prefereix que la gent del molí no es preocupi, i pensi que estan els dos vius. Ja que la primera vegada, llença la bengala per dir que ho ho han aconseguit.

    -Al principi els habitants del molí sembla que no hi vulguin intervindre amb el que estan fent els dos amics. Però quan necessiten ajuda, van ajudar-los ràpidament. La noia sempre està mol atenta a tot el que fan, i quan necessitaven ajuda, ella és la primera que surt a estirar el tronc.

    -Jo crec que busquen anar a casa seva o un poble que el mapa els indica que està a l¡altre banda del mur.

    -Per mi el mur representa un objectiu. I que per aconseguir aquest objectiu has de creuar el mur. I per aconseguir un objectiu s'ha de treballar dur. Per mi aquest mur com el llarg esforç que ha de fer un mateix per aconseguir el que vol.

    -M'ha agradat molt aquesta història. Transmet que si de veritat vols alguna cosa t'has d'esforçar encara que hi hagin molts obstacles. També representa el valor de l'amistat. Com els dos amics treballen junts per aconseguir un objectiu. I com el poble del molí, sense ser amics previàment, els ajuden sense dubtar-ho.

    Pau Martí 2n ESO B

    ResponElimina
  31. -Jo quan he vist el final m'he emportat una gran sorpresa perquè pensava que passarien tots dos però al veure que només passava el noi moreno i el ros no ,he trobat la història com molt trista.

    -Ho fa perquè pensin els del poble que estan bé i perquè estiguin feliços.

    - Ajudar als dos aventures que volien creuar el forat, i la nena juga el paper que es la primera de tot el moli que es dona conta que eren bones persones tots dos

    - A algun lloc on els del moli i tota la altre gent no arribat mall.

    - Per a mi simbolitza que no as de deixar de creure en tu mateix i que tot es possible en aquesta vida

    - A mi ma agradat molt la història però preferiria que creuessin tots dos el forat i al final ma semblat un mica trist però en general ma agradat bastant

    Arnau Gimeno 2n ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. Arnau, recorda que m'ha agradata s'escriu així perquè el verb HAVER sempre va amb H. Sinó estas escrivint mà (o sigui "mano")
      Has de revisar a fons l'ortografia sempre abans de publicar. Hi ha errades que un corrector te les hauria corregit
      Salutacions

      Elimina
  32. -Jo interpreto que el final és molt inesperat perquè als dibuixos animats el normal és que acabin guanyant o en aquest cas,passant el pont perquè quan s'acabi el capítol la gent es quedi contenta i satisfeta però en aquest cas no aconsegueixen pasar els dos i això és el que veritablement et fa pensar.

    -Jo crec que és perquè el poble no quedi preocupat i es pensin que els dos están bé.

    - Els habitants del molí jugen un paper de treballador representen un gran esforç i dedicació i està molt bé en la part que ajuden a la nena a estirar del arbre, i la nena juga el paper de fixació amb el que están fent els dos nois i ademès la cara de la noia sembla que fer un pont és el que li aguès agradat fer a ella fa temps.

    - Jo crec o que van en busca d'un temple o que volíen tornar a casa.

    -Per a mí simbolitza un repte, una cosa a superar per a aribar a el seu propòsit

    -L'història m'ha agradat moltíssim, ha estat super entretinguda però et d'eixa una mica ``tocat´´ el fet que uns dels personatges acabi morint i tambè m'encantaria una segona part del curtumetràtge.

    Marc Benges
    2 eso A

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marc, la podem demanar a l'autor del curt. Pots investigar qui l'ha fet i envia-li un mail....No sé sap mai
      Salutacions
      Marina

      Elimina
  33. -Jo interpreto que els personatges volien anar fins el mur. Es una història de superació.

    -llença la bengala la segona vegada per avisar al poble que tot està be, i han arribat. Encara que ell sap que cauria.

    -Els habitants del moli fan el paper de un poble que vol ajudar aquests dos nois a creuar el mur. La noia te el paper de típica noia que li impacta molt aquesta situació i li agradaria fer-ho.

    -Jo crec que van algun lloc que ningú hi havia anat, i que aquell lloc hi havia algú que ningú sàvia .

    -Per mi el mur simbolitza la superació d'una persona,encara que hi han vegades que no ho aconsegueixes.

    -M'ha agradat molt encara que el final no és el millor. Demostra que em esforç s'aconsegueix tot encara que vegades perds coses amb valor

    Carla Arroyo
    2 ESO A

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carla, no acabes de repondre prou profunadament la primera pregunta. Podries ampliar-la, siusplau?
      Recorda que sempre, a principis de frase, escrivim MAJÚSCULA. És un lapsus que a 2n d'ESO hauries d'evitar.
      Salutacions

      Elimina
  34. - Jo no me he esperat aquet finall, creia que pasarien el pont amb tot el esforç que han fet però al final només passa un dels nois.

    - La llença perquè la gent del poble no es preocupes donant-li un missat ge amb la bengala.

    - Els habitants del molí no feien cas del que feien aqueis nois però lanoia sempre s'estava fixant amb el que feien. Al final quan veuen que corren perill tots, el habitants i la noia van a ajudar-los.

    - Jo crec que no volen anar a un lloc concret, volen tenir més aventures durant el camí que fan.

    - Per ami el mur representa que amb l'esforçs que fa una persona tot és possible i que res és impossible. Per aquells nois era el seu repte anar més enllà i per això s'han esfoçat tant.

    - M'ha agradat molt aquesta hitòria perquè m'ha fet pensar molt amb les preguntes del darrere.

    Yihan Jin
    2 ESO B

    ResponElimina
  35. SE M'HA ESCAPAT UNA COMA A LA TERÇERA RESPOSTA

    ResponElimina
  36. - Jo no m'esperava aquest final, però crec que representa que a la vida, les no totes les coses surten bé o com tu les esperaves.
    - Doncs jo crec que la llença per no preocupar al poble i fer-lo creure que han complert el seu objectiu.
    - Doncs al principi, ningú excepte la nena fa cas als nois. Però quan ella veu que estan en perill, va corrents a ajudar-los i llavors quan ja no pot més, de sobte apareixen tots els habitants del poble i l'ajuden.
    - Doncs jo crec que estan buscant algun lloc en específic (ja que porten un mapa) o van en busca d'un lloc millor on viure.
    - Per mi simbolitza que a la vida sempre has de superar obstacles difícils, però que amb esforç i dedicació els pots aconseguir (tot i que a vegades no surtin com tu esperaves).
    - Si, m'ha agradat molt perquè et fa reflexionar. M'agradaria veure la continuació i veure que fa el noi que s'ha quedat sol.

    Andrea Muñoz
    2n A

    ResponElimina
  37. ·Jo interpreto el final de la historia, diferent a altres, ja que de vegades no tot surt del tot be.

    ·Crec que un dels personatges llença la segona bengala perquè vol avisar al poble de que és el final del tram i ja a arribat.

    ·Els habitants del molí primer ho trobaven un bestiesa (segurament que pe això segueixen allà), però quan veuen que ho estan a punt de aconseguir-ho intenten aportar el màxim.

    ·Pera mi, crec que al final, al cim del mur, hi han camins encara més grans i més llargs per recorre, amb més valls per sobrepassar fins arribar al teu objectiu que fa referència a la vida.

    ·Per a mi el mur es els límits que ets proposes i el vall és la dificultat, perquè sense dificultat tot seria molt fàcil i no tindria sentit.

    Ferran Arrizabalaga Santaflorentina
    2n A

    ResponElimina
  38. -Doncs jo el final l'interpreto una miqueta trist i també inesperat , perquè jo em pensava que que arribarien els dos al mur però, no, al final solament arriba un.

    -Jo diria que era perquè el poble sapigues que ja havian passat, encara que solament s'hagi salvat un.

    -Doncs els del molí són també una mica importants perquè sense ells, la nena no hagues pogut el arbre. Doncs la nena és la que estava sempre observant-los i la que va començar a aguantar el arbre.

    -Jo crec que els dos excursionistes van a fer aventures i a descobrir el món.
     
    -Per a mi el mur simbolitza un repte o un objectiu.

    -La història m'ha agradat moltíssim, perquè apart de que el curtmetratge està súper bé, t'ensenya a que si vols aconseguir una cosa t'has d'esforçar molt per aconseguir-ho.

    Iris Carreras
    2nEso A

    ResponElimina
  39. -És un final bastant trist i inesperat, ja que un dels dos germans ha mort, quan s'havia esforçat molt per poder arribar l'altre banda.
    -Jo crec que el noi ros tira la bengala perquè el poblat no es preocupessin i es pensessin que estan bé.
    -Els habitants del molí són els que intenten aguantar l'arbre per que els dos germans poguessin passar. I la nena és la que fa que el poble es doni comte de que els germans necessiten la seva ajuda.
    -Van en algun punt del mapa on potser hi ha un altre poble on potser tenen un familiar.
    -Per mi el mur es com una mena d'obstacle que sens pot posar sempre per mig del camí, i sembla que sigui impossible de poder passar-lo però amb esforç ho pots aconseguir.
    -M'ha agradat molt aquest curtmetratge, ha sigut molt entretingut, i amb un final bastant tràgic. M'he quedat amb la intriga de on s'anirà el noi.

    Erola Fernandez
    2n A

    ResponElimina
  40. - El final és molt trist, interessant i per parlar-hi, et deixa amb una sensació inacabada però m'agrada molt.
    -El gest del final el interpreto com un agraïment de ells cap el poble alhora de acabar (tot i que un acaba morint). El foc artificial simbolitza l'agraïment del fruit del seu esforç.
    - Juguen el paper de l'observació del procés del seu esforç. I de l'ajuda al final. La nena representa l'admiració cap a ells.
    - Tenen un objectiu els dos, jo crec que cap alguna muntanya o bàsicament a descobrir més enllà, pot ser una mena de metàfora, no? L'esforç et portarà a descobrir més enllà.
    - El mur simbolitza com les pedres que tothom és troba pel camí, és una cosa a superar, per arribar al lloc on has d'arribar.
    - A mi m'agrada molt les coses en les que puc pensar més enllà, no només la història sinó que hi ha darrere de les simples escenes, com metàfores. Hi aquest curtmetratge ho té. Per això m'ha agradat molt.

    Carla Gironella
    2n A

    ResponElimina
  41. 1.Jo he interpretat el final de la història com que gràcies a l'esforç i la il·lusió de tots, tant dels dos amics com dels habitants del poblat, aconsegueixen amb el seu esforç que almenys un d'ells arribi a l'altre costat.

    2.Jo crec que el personatge que no arriba a l'altre costat, llença la segona bengala perquè prefereix morir sabent que el poblat, que l'ha estat veient dia a dia treballar i esforçar-se, pensi que ho han aconseguit i no que pensin que han mort els dos.

    3.El paper dels habitants del molí jo crec que al principi és no fer gaire cas dels dos personatges principals, però quan veuen que la nena no entra a protegir-se de la tempesta dins del molí, sinó que està intentant aguantar el pont, ells també decideixen ajudar.I la nena des del principi ha ajudat als dos personatges a tenir motivació i il·lusió a l'hora de construir el pont.

    4.Jo crec que els dos protagonistes volen seguir la seva aventura, i no volen que res els hi pugui impedir.

    5.Per a mi el mur simbolitza un problema que han de superar i que si ho aconsegueixen, podran resoldre qualsevol objectiu que se'ls hi fiqui pel mig .

    6. M'ha agradat molt la història perquè et dona una molt bona lliçó d'il·lusió, motivació, superació i amistat en tan sols 10 minuts, i té molt mèrit que expressi tot això sense cap diàleg. El final també m'ha agradat molt, encara que fos trist, ja que si hagués acabat d'una altra forma com la majoria de les històries o contes que acaben amb un final feliç, no ens hagués transmès tantes coses.

    Paula Asensio
    2n A ESO

    ResponElimina
  42. - Jo interpreto el final de la història molt trist, i et deixa volen saber més.
    - Perquè suposo que és la forma de dir que han arribat a l'altra banda i també de dir gràcies al poble.
    - Els habitants del molí, al principi els i sembla impossible que ells sols poguessin arribar al altre costat del mur. La nena em sembla l'única que té esperança cap als nois.
    - A seguir el camí que ells realitzaven des de un principi.
    - Per mi el mur simbolitza l'obstacle que no els permet avançar.
    - Aquest curtmetratge, em sembla molt bonic, perquè a la vida et pots trobar diferents obstacles i no tothom pot superar-los però s'ha d'intentar encara que sigui molt difícil i contingui molta superació personal.

    Júlia Pinós
    2n ESO A

    ResponElimina
  43. -Aquest final ha sigut bastant inesperat per a mi! Que tot el poble ajuda'n per què arribi i arriba un pero l'altre no.
    -Per mi el mur significa una barrera que no els deixa comunicar-se amb l'exterior.
    - La història esta molt bé! M'agrada molt que tothom ajuda a construir el pont per arribar al mur que els deixa sense comunicació amb el món.

    Pau Vilar
    2n ESO B

    ResponElimina
  44. -Crec que el final de la història és molt trist però per un altre banda deixa el públic enganxaat a la història pel fet de saber que hi ha a l'altre banda, que hi farà allà el noi sol, si podrà tornar...
    -Un dels personatges llença la bengala perquè la gent del poble sàpiga que un d'ells o els dos han aconseguit arribar a l'altre banda i que estan bé.
    -La nena des del principi ja s'interessa molt per el que fan ells dos i hi confia des del començament. els altres no mostren tan d'interés però al final tots els ajuden.
    -A veure que hi ha a l'altre banda del mur.
    -Jo crec que el mur serveix per tenir aquella gent tancada i és una mena d'experiment per mirar si aconsegueixen sortir; com si fos el corredor del laberint.
    -Sí. Crec que és una història bastant maca ja que s'esforçen molt per aconseguir fer el pont i després tot el poble col·labora per salvar-los.

    Mar Guasch
    2nESO A

    ResponElimina
  45. ·Jo interpreto que el final de la història és incorrecte degut a que és massa trist i els dos s'han esforçat al màxim perquè al final un noi mori i l'altre segueixi sol.
    ·Perquè la gent del poble sàpiga que un de ells dos ha arribat, encara que l'altre no.
    ·La gent del poble no confiava plenament en que arribarien i estàven perdent el temps, però la nena sabia que podien passar desde el principi, però al final tothom ajuda a que passin.
    ·Jo crec que no teníen un lloc fix on anar. Volien saber fins a on està el seu límit d'aventura.
    ·Per mi aquest camí representa la vida. I el mur és la seva meitat.
    ·Sí, m'ha agradat molt aquest tipus de història que representen el principi i el final dels teus límits, perquè m'encanta posar-me a la pell d'aquests dos personatges i sentir l'esforç que estàn fent.

    Sara Farrag
    2n ESO A

    ResponElimina
  46. -Jo no m'esperava el final de la historia ja que tant esforç voldria significa que sortirien els dos d'allà.

    -El personatge que cau llença la bengala per fer saber el poble que estaven "els dos" bé.

    -Els treballadors del molí miraven els aventures com extranys però en canvi la nena confiava en que ells podrien aconseguir el que ells no van poder fer, el pont.

    -A completar la feina que els del poble no van poder fer.

    -El mur significa una paret,a una part hi ha la victòria i a l'altre la derrota, l'objectiu: trencar el mur i arribar a la victòria.

    -Si perquè no només es la història si no les preguntes i respostes del darrere.


    Pau Bravo
    2n ESO B

    ResponElimina
  47. - Jo interpreto el final de la història molt trist, perquè després de molts dies treballan amb molt esforç no ho vec just que mori un dels dos companys.

    -Un dels personatges llença la vengala avans de morir per a que la gent es pensi que esta bé.

    -La gent del molí no li importava el que estaven fent, en canvi la nena des de el primer moment va confiar en ells.

    -Jo crec que van en buscar d'algun tresor.

    -Per a mi el mur s'imbolitza un problema que els aventurers tenen que superar amb molt esforç

    -A mi m'ha agradat molt la història perquè et fa reflexionar que si alguna cosa la vols aconseguir no hi pot haver res ni ningú que t'ho pugui impedir.


    Alejandro Fernández
    2n ESO A

    ResponElimina
  48. - Interpreto un final injust i trist però a vegades també passa això quan estàs molt temps fent alguna cosa per superar algún objectiu i al final no surt com tu desitjaves. Per exemple et passes tot un any entrenant per una cursa i quan arriba el dia et lesiones i no pots correr. Peró en aquest cas a valgut la pena ja que almenys un dels dos a arribat.

    - Perquè el poble es pensi que han passat els dos i estan bé.

    - Els del molí són els que no ho volen intentar no donen el bot de confiança i si mai ho proves mai sabràs si ho haguesis pogut aconseguir realment. I la nena en canvi si que confia en ells.

    - Suposo que algun lloc on mereixes la pena tant esforç i sacrfici.

    - Per mi el mur simbolitza el "problema" que han de superar per poder arribar al seu objectiu.

    - Sí, perquè explica que si et proposes alguna cosa no et rendeixis al primer obstacle que et proposi el destí, perquè si vols fer alguna cosa a la vida, com complir un objectiu sempre hauràs de superar problemes, no sempre el camí serà pla i sense pedres.

    Anna Méndez
    2n eso B

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.