dijous, 21 de gener del 2016

FriendSheep (o l'art d'amagar-se)



Creieu que l'autèntica naturalesa d'un sempre acaba sortint? O bé creieu que un pot reinventar-se i canviar l'essència? Potser algunes situacions vitals ens obliguen a fer girs radicals. Com ho veieu vosaltres?

Reflexioneu-hi, siusplau, i envieu-ho a comentaris

40 comentaris:

  1. Hola Marina, jo crec que tots tenim una autentica naturalesa dins nostre i amb algunes persones l'ensenyem i amb d'altres ens costa més.Però jo crec que si, que la teva autentica naturalesa acaba sortint perquè es la forma de ser que es un i es difícil amagar-la, no obstant això, jo crec que si un es proposa canviar, ho aconseguirà però sempre hi haurà una part de ell que continuarà tenint la seva naturalesa.Alguns cop a la vida hi ha situacions vitals que ens poden obligar a fer girs radicals però per molt que canviem i molt que ens esforcem per canviar sempre hi haurà una part de nosaltres que seguirà sent especial perquè la nostra naturalesa no es bona ni dolenta sinó que es la personalitat d'un i no hi ha un altre a la terra que sigui exactament igual que ell.

    Aixa Nadal Simón
    2n ESO B

    ResponElimina
  2. Jo crec que l'essència d'una persona és inherent a ella i no es pot canviar.
    Ara bé, si tenim una motivació podem adaptar-nos a l'entorn per assolir un objectiu o un benefici que ens interessa. Ens transformem i, a vegades no som conscients d'això, per arribar a un fi.
    També l'ambient que ens envolta pot influir en aquest canvi (tan de manera positiva com negativa). Per exemple, les persones que ens fan costat davant una dificultat i que ens ajuden en un terreny hostil.
    El llop és un animal depredador i malgrat el bon ambient a l'oficina amb les ovelles la seva naturalesa és la que es manifesta al final.

    Bon cap de setmana, Marina!

    Francesc Sànchez 2n ESO B

    ResponElimina
  3. Bon dia Marina,
    Jo penso que sempre que vulguis amb totes les teves forces cambiar ho aconseguiràs, però hi ha vegades en les que la teva naturalesa surt i el que pots fer es tindre a algú que et recordi si val la pena arriscar-se a perdre tot el que has aconseguit, llavors es quan una persona pot cambiar de veritat, però sinó com es pot veure al video la teva naturalesa
    sempre acaba sortint a l'exterior, per molt que tu no vulguis.

    Mª Mar Sanchez 2n ESO A

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cambiar (canviar)_ llavors es quan (llavors és quan)_ video (vídeo)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  4. Bona tarda Marina. Des del meu punt de vista penso que la naturalesa d'una persona no es pot canviar, ara bé, si que es pot dissimular ocultar o fins i tot controlar. Però segons les circumstàncies que se li oposin a una persona, no pot ocultar la seva verdadera naturalesa.

    Arnau Pérez 2n A

    ResponElimina
  5. Bon Dia Marina,
    Penso que la naturalesa de cada un, és única i irrefutable si demostra el que la naturalesa diu.
    Posem el cas que una guineu és criada entre gallines i educada per no menjar-les, quan sigui gran el propòsit es complirà i la guineu no tastarà una gallina mai, no obstant la naturalesa és la mateixa, el únic contratemps és que la naturalesa d'aquell animal no coordina amb la seva ensenyança.
    En canvi si la guineu ha estat educada per menjar gallines, sempre menjarà gallines, només en certs moments podrà dissimular o amagar la seva naturalesa però mai canviar-la.
    És per això que sempre la manera de ser de cadascú depèn de la ensenyança. La metàfora del arbre ens ho explica a la perfecció:
    <>.
    Joel Schneider
    2A

    ResponElimina
    Respostes
    1. El únic (l'únic)_ la ensenyança (l'ensenyança)_ del arbre (de l'arbre)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  6. Hola Marina, jo crec que la teva naturalesa i manera de ser no es poden canviar ja que encara que intentis canviar-la el que estàs intentant canviar és la teva manera de ser el que vol dir que és com si ho esborressis tot i tornessis a començar de zero cosa que és gairebé impossible. Un bon eixemple és el moment on el llop intenta per tots els seus motius no menjar-se a les ovelles de cap manera i al principi ho aconsegueix ja que menja només el menjar per gossos que li encanta (el menjar era una ajuda per tal de canviar), però quan se li acaba al no tenir cap ajuda i encara que s'esforcés molt no ho va aconseguir.

    pd: Un vídeo una mica estrany
    Daniel Gállego

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Dani, doncs és un vídeo fet per alumnes com a treball final de carrera. En aquest enllaç pots obtenir més informació, si et ve de gust. Fins i tot hi ha el making que ens pot situar millor.
      http://www.furiamag.com/friendsheep-un-corto-animado-realizado-por-los-alumnos-de-primer-frame/
      Bon diumenge, ens veiem dimarts a classe
      Una abraçada!

      Elimina
    2. Eixemple (exemple)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  7. Hola Marina. Jo penso que la nostra naturalesa no es pot canviar, però si es pot amagar o dissimular durant un temps, amb coses que t'ajuden a fer-ho, com per exemple, el menjar per gos l'ajuda a calmar la temptació de menjar-se les ovelles. Encara que et trobis en una situació vital que t'obligui a canviar els gustos, habits, costums, etc... penso que sempre serà igual dins teu, la base seguirà sent la mateixa, només que ensenyaràs una altra.

    Chloe Colchero
    2n B

    ResponElimina
    Respostes
    1. Habits (hàbits)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  8. Bon dia, jo penso que algú pot canviar les capes més 'superficials' de la seva personalitat, és a dir, la seva manera de parlar, de ser, de tractar al món, però no es poden canviar les nostres essències, les nostres arrels, els nostres principis. Mentres les necessitats bàsiques estiguin obertes, tots podem amagar les nostres essències i centrar-nos en canviar aquestes capes superficials, com fa el llop mentre hi ha menjar, però en acabar-se el menjar, la seva condició de caçador torna a sortir.
    Per tant, jo penso que el que ens fa el que som, les nostres essències, no canvia.
    Alex Balasch

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mentres (mentre)_ centrar-nos en canviar (centrar-nos a canviar)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  9. Bon dia Marina, jo crec que una persona pot canviar la seva essència, ja sigui per un bé propi com es per exemple el cas del llop amb les ovelles i les gallines,o per seguretat, però al final sempre acabarà sortint a la llum la teva essència de veritat.Però si que pot ser que amb el temps la teva essència vagi canviant però no molt radicalment en tot cas la teva essència seguirà sent la teva i només podràs fer-la canviar tu.

    Albert Soler
    2n ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però si que pot (Però sí que pot)_ per un bé propi (be)_ com es per exemple (com és...)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  10. Bon dia Marina, personalment crec que una persona no pot amagar la seva naturalesa. Sempre s'acabarà notant, perquè és la nostra manera de ser i això no es pot canviar. No obstant si que la podem dissimular com en aquest cas la guineu fa al principi del curtmetratge quan veu les ovelles però, al final arriba un moment on la guineu se li acaben els recursos per controlar la seva manera de ser en aquest cas les llaunes. En aquell moment no es pot controlar i decideix seguir la seva naturalesa. És el nostre instint qui ens guia i això no es pot canviar ni domesticar.

    Hilda Heras
    2n ESO A

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si (sí)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  11. Hola Marina! Jo opino que tots els éssers vius tenim una naturalesa ja creada des de que vam néixer. No la podem modificar ni canviar però la podem ocultar quan volguem com si en tinguessim una altre però la naturalesa sempre serà per un la mateixa i al final un no ho podrà ocultar per sempre, en el cas del llop quan si li acaba el menjar i torna a menjar ovelles. En canvi, podem modificar la nostra personalitat, amb el pas dels anys o amb algun fet que ho hagi provocat.

    Sergi Lupón 2 ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des de que (d'ençà que/ des que)_ volguem (vulguem)_ tinguessim (tinguéssim)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  12. Bon dia Marina, jo crec que la teva naturalesa sempre esta allà, ho pots amagar però no canviar, sempre en un moment o altre s'acabarà notant aquella diferencia que tens d'un ésser viu o un altre. Si ho intentes canviar, significa que vols canviar la teva manera de ser, de pensar, de viure... I això mai es possible ja que tu t'has d'acceptar a tu mateix tal com ets.
    M'agradat molt el vídeo i espero que hi hagin molts més com aquests.
    Moltes gracies Marina.

    Aramis Ilyasov 2nEsoB

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta (està)_ diferencia (diferència)_ mai es possible(és)_ hi hagin (hi hagi)_ gracies (gràcies)

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  13. Bona tarda Marina, contrastant amb les opinions dels demès i el visionat del curtmetratge, he arribat a la conclusió de que l'autèntica naturalesa d'algú gairebé mai pot re inventar-se però si modificar-se. En això em baso a la meva teoria que es remunta a la infantesa i que es resumiria així: qualsevol persona, al néixer, neix com una escultura sense modelar o com un llenç sense encetar ni pintar, és a dir, al néixer, qualsevol persona manca de coneixements, de habilitats i sobretot l'educació, però les experiències són el millor aprenentatge. Per tant a mesura que va assolint més edat se li estaran aplicant nous conceptes i se l'estarà educant d'una determinada manera i amb uns determinats valors que composaran el seu caràcter i el tipus de persona que serà. Per tant, cadascú sempre tindrà la seva naturalesa, però els seus comportaments podran canviar, adaptar-se davant determinades situacions. La meva opinió és que seria molt trist pensar que quan algú no mostra un comportament corrcecte o uns sentiments positius "humans" ho haguéssim de donar per perdut pensant que és així i que mai canviarà.

    Marc Ferranti
    2n ESO A

    ResponElimina
  14. Hola Marina, segons jo crec i basant-me en les meves creences. Crec que la naturalesa d'una persona és pot canviar o variar amb molt d'esforç encara que sembli que no. Ja que treballant molt i fent un gran treball psicològic es podria arribar a reinventar la persona però és molt difícil. Si que és veritat que en qualsevol moment un instint primari pot aparèixer i tirar-ho tot per terra. Normalment això passa quan succeeix alguna cosa important o algun fet que et fa tornar al «mètode de fàbrica» per dir-ho en un terme tecnològic. La meva conclusió és que es pot canviar a una persona però que en qualsevol moment pot sorgir aquell instint primari.

    Marcel Peña
    2 ESO A

    ResponElimina
  15. Hola Marina:
    Jo crec que l'essència d'un mateix, perdura per tota la vida. El que si que es pot fer és ensenyar-li a la gent una forma de ser que no és la nostra però no es pot fingir gaire temps. Al final et sortirà del cor la teu propi caràcter i/o manera de ser.
    Bruno Nicolás

    ResponElimina
  16. Jo crec que les persones són difícils de canviar, la teva naturalesa mai canviarà, pots fer-te passar per una altra, o amagar els teus punts d'inflexió, però tu per dins pots anar fent petits retocs però la teva persona mai canviarà

    Diego Nicolás
    2 ESO B

    ResponElimina
  17. Hola Marina, amb lo que jo respecto, crec que la personalitat del llop (en aquest cas), es bastant modificable, ja que al veure les ovelles, lo que al principi pensava era en cruspir-se les, però quan aquella ovella l'ajuda, donant-li un tipus de menjar diferent,fent que ell sigui amable amb elles, però quan s'acaba, torna a ser ell mateix, el que volia menjar-se les.Per això, tothom pot tenir el seu propi punt de vista sobre el que pensi.

    Estela De Febrer
    2n ESO A

    ResponElimina
  18. Hola Marina, jo penso que una persona no es pot obligar a canviar, si a demés és una norma de la naturalesa, encara que sigui per una situació important, sempre tenim el nostre punt feble que mai podrem canviar o oblidar encara que ho intentem forçadament, com per exemple, el llop entra a la oficina planejant un pla per menjar-se a les ovelles fins que descobreix que mentre que es mengi els pots de pinso, es retén de alimentar-se d'ovelles i pot treballar i tindre amistats, però al final es veu que quan no té el menjar no aguanta les ganes de menjar ovelles i el seu punt feble acaba guanyant. Això ens indica que encara que el teu punt feble sigui bo o dolent, estigui modificant o no, sempre acabarà apareixent.

    Ruth Ferrer
    2n ESO B

    ResponElimina
  19. Bon dia Marina, segons la meva opinió, la naturalesa d'algú sempre es pot amagar camuflar o fins i tot modificar, tot depén de la força de voluntat de cadascú, però quant surjeix alguna necessitat realment vital i necessària sempre acaba sortint la verdadera naturalesa que està al fons de la teva ànima i mai es pot canviar del tot.

    Martí Rebull
    2n ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. sorgeix*

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  20. Hola Marina aquest video ens transmet que la gent pot transformar-se segon el ambient el qual està ,aleshores el video demostra el bon comportament del llop a les ovelles, però que després quan li desapareix el menjar el seu ambient canvia i decideix matar a les pobres ovelles , el comentari general és que una persona pot canviar segons l´ambient el qual està però quan l´ambient canvia les persones canvien cap a malament i no són les mateixes que abans.

    Paul Tixier
    2n Eso A

    ResponElimina
  21. Bona tarda Marina, jo penso que cadascun ha d'acceptar com és: alt, baix, prim... No només per fofa sinó que també per dintre ja que tard o d'hora acabaràs demostrant la teva verdadera identitat. No dic que les persones no hagin de canviar, sinó que dic que no ha de fingir ser una persona que no és.

    Fabian Neferu
    2n ESO B

    ResponElimina
    Respostes
    1. cadascú*

      EDFG (Equip Directiu Faltes Grèvol)

      Elimina
  22. Jo crec que cada persona pot cambiar durant un temps determinat i no per sempre. En aquet cas es pot veure clarament el canvi d'actitud del llop perquè ell va voler treballar a la empresa de les ovelles perquè ell no tenia casi per menjar llavorens va decidir entra a la empresa així es podia menjar les ovelles, però allà finalment veu que es millor treballar i tindre diners per poder menjar el que ell vulgui i no les ovelles. Però arriba un moment que malgasta el seu diner i com torna a la situació del principi acaba se'n com ell es realment.

    Ruben Albaladejo
    2n ESO B

    ResponElimina
  23. Jo crec que encara que vulguem canviar l'essència i ho aconseguim en algun moment de la vida ens sortirà l'autèntica naturalesa d'un mateix.
    Hi ha moments en la vida que haurem de canviar per ser acceptats, encara que diguin que sempre em de ser nosaltres mateixos en algun moment haurem de canviar, però sempre al nostre interior portarem la nostra essència, normalment et vas fent gran i l'essència canviar però no gaire, l'únic que fa és que madura. Per mi l'essència mai canvia.

    Ariadna Lacruz Romani
    2n ESO B

    ResponElimina
  24. Si, ja que quan tu ja tens una personalitat assignada no es pot canviar, perquè encara que tu la intentis canviar, tots els teus coneguts, familiars, amics, companys... et veuran sempre igual. Per exemple, si tu ets un ''gracioset'' i sempre ho has sigut, quan l'intentis canviar no podràs, ja que encara que ho intentis, sempre tindràs l'etiqueta del graciós.

    Adrià Gonzàlez 2ESO B

    ResponElimina
  25. Jo crec que la manera de ser una persona, o el seu caràcter, va junt amb com l'han educat de petit. Si per exemple a una persona l'eduquen d'una determinada manera aquesta persona si és una persona trista, no ho podrà canviar d'un dia per l'altre només podrà aparentar-lo, i en el fons seguirà sent una persona trista

    Marc Álvarez 2n ESO A

    ResponElimina
  26. Hola Marina!
    Jo crec que con es representa en el vídeo la naturalesa no es pot canviar perquè és com ets i això no es pot canviar, però si que en algunes ocasions pots canviar la teva forma d'actuar i modificar la teva forma de ser, però això no vol dir que la teva naturalesa canvi, canviar pot ser més fàcil si tens ajuda, però la dificultat està en no tornar a ser com erets abans. Si et trobes en una situació difícil tens que aconseguir no tornar a mostrar com ets en realitat i pot ser que si no controles els teus instints pots tornar a mostrar la teva naturalesa.
    Però sempre pots intentar canviar en algunes ocasions.

    Pol Benedicto
    2 Eso A

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.