dijous, 19 de febrer del 2015

La peixera (o la precarietat laboral)



Per la tarda d'avui, un curt que ens ajuda a reflexionar sobre les nefastes condicions laborals de molts treballadors i la pressió a que estan sotmesos.

Què us ha semblat?

9 comentaris:

  1. M' ha agradat molt aquest curtmetratge, sobretot perquè és molt realista. M' ha sorprès per que no sabia que hi havien treballadors que s' encarregaven que altres persones firmessin un contracte per deixar-les sense treball.

    Clara Sánchez
    2n ESO A

    ResponElimina
  2. És realment indignant que es donin situacions reals com les que ens mostra aquest curtmetratge.

    Alejandro Gálvez 2 ESO B

    ResponElimina
  3. Per mi és un dels millors curtmetratges sobre la vida laboral, es pot veure com intenta ensenyar-lis a les seves secretàries com fer que la gent firmi un contracte que fa que no puguin ni cobrar la indemnització, i després ha de intentar que a les que li ha explicat, firmin el contracte, ja que el seu superior li demana, i en aquest moment ella te un problema molt gros a sobre.

    Joel López 2ESO B

    ResponElimina
  4. Desgraciadament avui en dia coses així i pitjor (per exemple mobbing) estan passant. Però d'altre banda, també és cert que hi ha empreses que creuen en el desenvolupament dels seus treballadors en benefici de la pròpia empresa. Situacions com la del curtmetratge s'han de denunciar per fer neteja i que quedin nomès empreses serioses i sobretot legals.

    Marc Ferranti
    2n ESO A

    ResponElimina
  5. Un bon curtmetratge que reflexa la situació laboral que molts treballadors pateixen actualment i l'abús de les empreses que trepitgen els drets laborals dels seus empleats. Les empreses moltes vegades es pensen que els treballadors són ignorants en aquest tema. Utilitzen els recursos al seu abast per sortir guanyadors sense adonar-se'n que són persones de carn i ossos i no només un número de la seguretat social.
    El pitjor de tot és que tampoc la teva feina està valorada i ni tan sols el teu cap sap reconèixer el teu treball i dedicació com la indiferència que mostra la Lola davant la pregunta d'acomiadar una secretària o una altra.

    Francesc Sànchez
    2n ESO B

    ResponElimina
  6. Aquest curtmetratge ens ensenya el cas de treballadors que estan sotmesos a moltíssima pressió per tal de que no perdin el seu treball, i puguin seguir alimentant a les seves famílies, al final també es demostra la poca importància que sembla que tinguin alguns treballadors a l'empresa.

    Daniel Gállego

    ResponElimina
  7. Aquest curtmetratge fa pensar perquè t'ensenya el que un treballador té que soportar per tenir una mínima calitat de vida com per exemple: alimentar la seva família.
    També es demostra la poca consideració que tenen amb els treballadors que donan els seu màxim de si mateix fins a uns nivells que arriban a portar una vida d'estrés màxim.
    Bruno Nicolás

    ResponElimina
  8. Aquest és un molt bon curtmetratge ja que et mostra la situació en que estan sotmesos molts dels treballadors avui en dia i malauradament, els treballadors s'han de sotmetre sota una pressió, un abús, un depreciï, un mal tracte, etc... I ells s'han de aguantar per poder cobrar un sou en que puguin arribar a final de més i cuidar la seva família. Jo crec que avui en dia molts d'aquests treballadors que son tractats fatal tenen més potencial i més valor que el seu propi cap, tot i que aquests per orgull i com son els caps no valoren el treball que fan ni es posen a la seva situació. Moltes empreses no mostren gens interès per els treballadors i això fa que molts marxin. Si que és cert que també hi han empreses que tracten bé a els seus treballadors i hi ha molt bon rollo, però malauradament no gaires.

    Aixa Nadal Simón - 2n Eso B

    ResponElimina
  9. Penso que és un curtmetratge molt ben fet, perquè et mostra el que en molts casos pot passar, que el que tu fas t'ho poden fer a tú, i també mostra com els treballadors pateixen abús, pressió, mal tracte i no es queixen perquè els facin fora i l'esforç que han de fer.

    Mª Mar Sanchez 2n ESO A

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.